Brezilya’da X Platformuna Erişim Yasağı Kapıda: “Yasalara Saygı Duy”

Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, Brezilya'da yasal temsilci atanmadığı için kapatılma riskiyle karşı karşıya. Yüksek Mahkeme, platforma 24 saat süre verdi.

Elon Musk‘ın sahibi olduğu X, dünya genelinde yasal süreçlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. New York Times‘ın haberine göre, yaklaşık 200 milyon nüfuslu Brezilya‘da da X platformu ciddi bir kapatılma riski ile karşı karşıya.

Yüksek Mahkeme, ülkede yasal temsilci ataması için X‘e 24 saat süre verdi. Eğer bu süre zarfında yasal temsilci atanmazsa, X platformuna erişim yasağı getirileceği duyuruldu. Brezilya‘da sosyal medya platformlarının yerel bir temsilci bulundurma zorunluluğu bulunuyor ve bu kuralın ihlal edilmesi ciddi yaptırımları beraberinde getiriyor.

Mahkeme ayrıca, Musk‘ın Starlink uydu internet şirketinin yerel banka hesaplarını da bloke etti. Bu karar, Brezilya‘da yasal temsilci bulundurulmadığı için X platformuna bir yanıt olarak değerlendiriliyor. Reuters’a konuşan bir kaynak, bu hamlenin yasal sürecin bir parçası olduğunu belirtti.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen “darbe girişimi” soruşturması kapsamında X‘ten bazı kişiler hakkında veri sağlanmasını ve belirli hesapların engellenmesini talep etmişti. Ancak Musk, mahkemenin bu talebini yerine getirmemiş ve X‘in Brezilya‘daki ofisini kapatmıştı.

Bu gelişmeler, X platformunun Brezilya‘da gelecekte karşılaşabileceği daha büyük yasal sorunların habercisi olabilir. Brezilya‘daki yargıç Moraes‘in, X‘in faaliyetlerini durdurmak için telekomünikasyon şirketlerine “X trafiğini taşımayı durdurmaları” emrini vermesi bekleniyor. Bu durum, platformun Brezilya‘daki varlığını ciddi şekilde tehlikeye sokabilir.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: