ABD’de Kovid Aşısına Duyulan Şüphe Artıyor: Anket Sonuçları Açıklandı

ABD'de Kovid aşılarına duyulan şüpheler artıyor. Pensilvanya Üniversitesi'nin anketi, aşı karşıtı yanlış bilgilerin yaygınlaştığını ortaya koyuyor.

Yeni Kovid aşılarının gelecek ay piyasaya çıkması beklenirken, ABD’de Kovid aşılarına dair şüpheler artıyor. Yapılan ulusal bir anket, daha fazla Amerikalının aşılarla ilgili yanlış bilgilere inandığını ortaya koydu.

Aşı Karşıtı Yanlış Bilgiler Yayılıyor

Pensilvanya Üniversitesi’nin Annenberg Kamu Politikaları Merkezi tarafından 1500 yetişkinle yapılan anket, Kovid aşılarının binlerce insanın ölümüne yol açtığına dair yanlış inancın 2021’de yapılan bir ankete göre yüzde 6 oranında arttığını gösterdi.

Yanlış İnançlar Artıyor

Temmuz ortasında yapılan bu anket, ABD’de yaz mevsiminde Kovid vakalarının artış gösterdiği bir dönemde gerçekleştirildi. Anket, aşı yaptırmanın DNA’yı değiştirdiğine inananların yüzde 7 oranında arttığını, aşıların faydalarına olan güvenin ise genel anlamda azaldığını ortaya koydu.

Umut Verici İşaretler de Var

Her ne kadar şüpheler artsa da, ankete katılanların yüzde 65’i aşıların bilimle tutarlı olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca, aşı alerjik reaksiyonlarının çok nadir olduğuna inananların oranı da 2021’deki yüzde 61’den temmuzda yüzde 65’e yükseldi.

Güncellenmiş Aşılar Yolda

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin yeni Kovid aşılarını onayladığı haberinden kısa bir süre sonra yayımlanan anket sonuçları, aşıların faydalarının olası risklerden daha fazla olduğuna inananların oranının yüzde 66 olduğunu gösterdi. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, Kovid’e yakalanmış kişilerin bile yeni aşıları yaptırmasının önerildiğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: