Nurettin Nebati’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüşmesi: Kısa ve Sonuçsuz

Hazine ve Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, bir dostunun İstanbul İl Başkanı olması için ricacı oldu ancak istediğini elde edemedi.

Hazine ve Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati‘nin, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiği ortaya çıktı. Ekonomiye dair yaptığı değerlendirmelerle kamuoyunda tartışmalara neden olan Nebati, bu görüşmede önemli bir konumda bulunan “kadim dostunun” İstanbul İl Başkanı olması için ricacı oldu. Ancak, kısa süren görüşmede Nebati, bu talebi konusunda istediğini elde edemedi.

Kısa Görüşmede Ekonomi Konuşulmadı

Gerçek Gündem‘in edindiği bilgilere göre, 20 dakika süren bu görüşmede ekonomiyle ilgili hiçbir konu konuşulmadı. Uzun süredir kamuoyunda görünmeyen Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kişisel bir talep için randevu talep etti ve bu talep kabul edildi. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Nebati’nin İstanbul İl Başkanlığına yönelik önerisine herhangi bir yanıt vermediği öğrenildi. Nebati, istediğini elde edemeden görüşmeden ayrılmak zorunda kaldı.

Nebati’nin Ekonomi Geçmişi

Nurettin Nebati, Türkiye ekonomisinin zor bir dönemden geçtiği süreçte yaptığı açıklamalarla hatırlanıyor. Özellikle, “Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” ifadesiyle hafızalara kazınan Nebati, 4 Haziran 2023’te görevini Mehmet Şimşek‘e devretmişti. Nebati’nin bıraktığı ekonomik tablo, yeni Bakan Şimşek için büyük zorluklar oluşturmuş ve kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem / Seyhan Avşar

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: