Kur Korumalı Mevduatlar Yavaşladı, Döviz Mevduatları Artışta

23 Ağustos haftasında kur korumalı mevduatlarda düşüş yavaşlarken, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 3,4 milyar dolar artarak 172,4 milyar dolara ulaştı.

23 Ağustos haftasında, kur korumalı mevduatlarda düşüş ivmesinin yavaşlamasıyla birlikte, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatlarındaki artış da dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, geçen hafta yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 3,4 milyar dolar artarak 172,4 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Parite Etkisi ve Döviz Mevduatlarındaki Artış

Parite etkisinden arındırıldığında, döviz mevduatlarındaki artışın 2 milyar dolar olduğu gözlemlendi. Bu artış, hem gerçek kişilerin hem de tüzel kişilerin döviz taleplerinde yaşanan yükselişi yansıtıyor. Gerçek kişilerin döviz mevduatı 547 milyon dolar, tüzel kişilerin ise 1,5 milyar dolar arttı.

Ekonomik Gelişmelerin Etkisi

Bu veriler, Türkiye’deki ekonomik belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle yurt içi yerleşiklerin dövize olan talebinin arttığını gösteriyor. Kur korumalı mevduatlar üzerindeki düşüş ivmesinin yavaşlaması, dövize olan talebin halen güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: