Avrupa’da İklim Değişikliği Tehlikesi: 17 UNESCO Alanı Riskte

İklim değişikliği nedeniyle Avrupa'da 17 UNESCO Dünya Mirası Alanı sel, kuraklık ve diğer çevresel tehditler altında. Yeni analizler, bu alanların yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

İklim değişikliği, dünya genelinde etkilerini hissettirmeye devam ediyor. Avrupa’da, tarihi ve doğal öneme sahip 17 UNESCO Dünya Mirası Alanı, sel, kuraklık ve diğer çevresel tehditler nedeniyle ciddi risk altında bulunuyor.

Yeni Analizler Kapsamında Belirlenen Tehditler

İsviçre Alpleri’nden, Sydney Opera Binası’na kadar, ikonik UNESCO Dünya Mirası Alanları, iklim değişikliğinin neden olduğu çevresel tehlikelerle karşı karşıya. Climate X tarafından yapılan analizler, sera gazı emisyonlarının büyük ölçüde azaltılmaması durumunda bu bölgelerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini ortaya koyuyor.

En Riskli Alanlar

Avrupa’da, İsveç’in Engelsberg Demir Fabrikası yüzey ve nehir taşkınları nedeniyle en yüksek risk altında bulunuyor. Bu 17. yüzyıldan kalma tarihi alan, İsveç’in sanayi mirası açısından büyük önem taşıyor. Fransa’nın Grotte Chauvet-Pont d’Arc Mağarası ise taşkınlar ve toprak kaymaları nedeniyle tehdit altında.

İsviçre Alpleri’nin Jungfrau-Aletsch bölgesi, Avrupa’nın en büyük buzuluna ev sahipliği yaparken, nehir taşkınları nedeniyle risk altında bulunuyor. Almanya’nın Zollverein Kömür Madeni ve Norveç’in Rjukan-Notodden Endüstriyel Miras Alanı da benzer tehditlerle karşı karşıya.

Tehlikeler ve Alınması Gereken Önlemler

Sel, kıyı erozyonu, toprak kaymaları, aşırı sıcaklar, fırtınalar ve kasırgalar, bu alanların karşı karşıya olduğu başlıca tehditler arasında yer alıyor. Climate X CEO’su Lukky Ahmed, bu bulguların, hükümetler ve korumacılar için gezegenin korunmasına öncelik vermeleri gerektiği konusunda net bir uyarı olduğunu belirtiyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: