Yusuf Dikeç’in Ünlü Duruşu Marka Oluyor: Tescil Başvurusu Yapıldı

Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyatları'nda dikkat çeken ikonik duruşunu marka haline getirmek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, havalı tabanca yarışmalarındaki rahat tavırlarıyla dikkat çeken Yusuf Dikeç, ikonik duruşunu marka haline getirmek için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunda bulundu. Dikeç, takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmıştı.

Dünya Çapında İlgi Gören Duruş

Olimpiyatlar sırasında Dikeç’in ekipman kullanmadan, eli cebinde rahat bir şekilde yaptığı atış, uluslararası alanda büyük yankı uyandırmıştı. Bu ikonik pozu, sosyal medyada ve farklı alanlarda büyük ilgi gördü. Uzmanlar, bu tür meşhur hareketlerin ticari amaçla kullanılmasının maddi ve manevi zararlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Marka Başvurusunda Gelişmeler

Yusuf Dikeç adına iki hafta önce Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılmış, ancak başvuran kişi Dikeç’in kendisi değildi. Bunun üzerine harekete geçen Markiz Patent Genel Müdürü Orhan Eriman, Dikeç’in marka tescil sürecine destek olduklarını belirtti ve milli sporcunun bu süreci yakından takip ettiğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: