Warren Buffett’ın Şirketi Berkshire Hathaway 1 Trilyon Dolar Değere Ulaştı

Warren Buffett’ın şirketi Berkshire Hathaway, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak trilyon dolarlık şirketler listesine dokuzuncu sıradan giriş yaptı.

Borsa dünyasında ‘Omaha Kahini’ olarak bilinen Warren Buffett‘ın şirketi Berkshire Hathaway, 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı. Bu başarıyla Berkshire Hathaway, trilyon dolarlık şirketler listesine dokuzuncu sıradan giriş yaptı. Listede Apple ilk sırada yer alırken, NVIDIA, Microsoft, Amazon ve Aramco gibi dünya devleri de bulunuyor.

Berkshire Hathaway’in A sınıfı hisseleri dün kapanışta %0.8 artışla 696 bin 502 dolardan işlem gördü, B sınıfı hisseleri ise %0.9 artışla 464.59 dolardan kapandı. Şirketin 2024 performansı, S&P 500 endeksinden %10 daha iyi seyrediyor. Yıl başından bu yana %28 değer kazanan Berkshire Hathaway, elinde 300 milyar dolardan fazla nakit rezerv bulunduruyor. Şirketin CEO’su Warren Buffett‘ın elindeki hisselerin değeri de 145 milyar dolara ulaştı.

Berkshire Hathaway, NVIDIA, Microsoft, Apple, Amazon, Meta Platforms, Alphabet, Tesla ve Saudi Aramco gibi teknoloji ve enerji devlerinin bulunduğu ‘trilyon dolarlık şirketler’ listesine girmiş oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: