Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Macerası Başlıyor: Rakipler Belli Oldu

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu. Young Boys'a elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Sarı-Kırmızılılar, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Galatasaray, Young Boys’a elenerek Şampiyonlar Ligi’ne veda etti ve yoluna UEFA Avrupa Ligi‘nde devam edecek. Bu sezon, Avrupa Ligi’nde yeni bir formata geçiliyor. Peki, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakipleri kimler? Hangi torbada yer alıyor? İşte Galatasaray‘ın şu an itibarıyla kesinleşen muhtemel rakipleri…

Yeni Format ve Torbalar

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi, İsviçre modeli olarak bilinen yeni bir sisteme geçiyor. Bu sisteme göre, Galatasaray lig aşamasında 4’ü iç saha, 4’ü deplasman olmak üzere toplam 8 maça çıkacak. Kura çekiminde 4 torba olacak ve her torbada 9 takım yer alacak. Galatasaray‘ın rakipleri, bu torbalardan 2’şer takım çekilerek belirlenecek.

Galatasaray’ın Rakipleri

Kura öncesi Galatasaray‘ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakipleri şunlar:

  • Roma, Manchester United, Porto, Rangers, E. Frankfurt, Tottenham, Lazio, Real Sociedad
  • AZ Alkmaar, Olympiakos, Lyon, Union SG, Dinamo Kiev, Malmö, Athletic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Twente

Kalan 16 muhtemel rakip, UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi play-off maçlarının ardından belirlenecek.

UEFA Avrupa Ligi Kuraları Ne Zaman?

UEFA Avrupa Ligi kuraları 30 Ağustos Cuma günü çekilecek. İlk maçlar 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak ve son maç ise 30 Ocak 2025 tarihinde yapılacak. Ligde ilk 8 sırayı alan takımlar direkt olarak son 16 turuna yükselecek. Diğer 8 takım ise ligi 9 ila 24. sırada tamamlayan ekipler arasındaki play-off maçları sonrası belirlenecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: