Mansur Yavaş: “Gülbin Tosun’un İzne Çıkarılmasıyla İlgim Yok, Sebebi Küfürlü Paylaşımlar”

Mansur Yavaş, Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasının kendisiyle ilgili olmadığını belirterek, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

NOW TV Ana Haber spikeri Gülbin Tosun‘un, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında Twitter’da yaptığı açıklamalar nedeniyle ekrandan çekildiği iddiaları gündemde geniş yer bulmuştu. Yavaş cephesinden yapılan ilk açıklamada, bu iddiaların “tamamen yanlış ve asılsız” olduğu belirtildi.

Tosun’un Paylaşımları ve İddialar

Gülbin Tosun, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Mansur Yavaş’ı etiketleyerek, sokak köpeklerine dair eleştirilerde bulunmuş ve bu paylaşımı sonrasında zorunlu izne çıkarıldığı iddia edilmişti. Tosun, daha sonra yaptığı paylaşımda ise “Vay be ülkenin geldiği hale bak! Konuşan ya içeri alınıyor ya da işinden ediliyor!” diyerek durumu eleştirmişti.

Mansur Yavaş’tan Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gülbin Tosun’un zorunlu izne çıkarılmasının Mansur Yavaş ile bir ilgisinin olmadığı vurgulandı. Açıklamada, asıl nedenin Tosun’un sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğu belirtildi. Kararın, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleriyle ilgili olduğu ve Mansur Yavaş ile bir bağlantısının bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun’un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır.

Konuya ilişkin olarak; Gülbin Tosun’un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasındaki nedenin şahsıma yönelik yaptığı açıklamalara tepki göstermem olduğu yönünde yanıltıcı bir algı oluşturulmuştur. Bu iddialar tamamen yanlış ve asılsızdır.

Asıl nedenin; şahsın şahsi sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler ve bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartları açısından kabul edilemez bulunması olduğunu düşünüyoruz. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve spekülasyonların önlenmesi adına, bu durumun benim açıklamalarımla veya kişisel görüşlerimle herhangi bir ilgisi olmadığını açıkça ifade eder, saygılarımı sunarım.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: