Ons Altın Fiyatı Geriledi, Gram Altın Yatay Seyrediyor

Altının ons fiyatı, dolardaki toparlanma nedeniyle geriledi, ancak Fed'in faiz indirimleri ve Ortadoğu'daki kriz endişeleri kayıpları sınırladı. Gram altın ise yatay seyrediyor.

Altının ons fiyatı, dolardaki hafif toparlanma nedeniyle gerileme yaşasa da ABD’de gelecek ay beklenen faiz indirimleri ve Ortadoğu’daki krizle ilgili süren endişeler, kayıpların sınırlı kalmasını sağladı. Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen ve 2.518 dolar ile rekor kapanış gerçekleştiren altının ons fiyatı, saat 10.24 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,20 azalışla 2.513 dolardan işlem görüyor.

Fed’in Faiz İndirimleri ve Piyasa Beklentileri

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell‘ın geçen hafta faiz indirimlerine yeşil ışık yakmasına rağmen, bankanın yıl sonuna kadar atacağı adımlar konusunda belirsizlikler devam ediyor. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceği kesin gözüyle bakılıyor. Bununla birlikte, 50 baz puanlık faiz indiriminin kasım ayındaki toplantıda yapılabileceği öngörülüyor.

Fed yetkililerinin konuya ilişkin yaptığı yönlendirmeler, varlık fiyatlarında oynaklıklara neden oluyor. Bu durum, özellikle altın gibi güvenli liman olarak görülen yatırım araçlarının fiyatlamalarını etkiliyor.

Gram Altın ve Diğer Altın Türlerinde Durum

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,01 değer kaybıyla 2 bin 750 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 596 lira ve Cumhuriyet altını 18 bin 313 lira seviyelerinden satılıyor. Dün, dolar/TL kurundaki yükseliş ve altının ons fiyatından bulduğu destekle 2 bin 800 lira seviyesini test eden gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,26 artışla 2 bin 751 lira seviyesinden tamamlamıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: