Mafya Temalı Hediyelikler Sicilya’da Tarihe Karışıyor

Sicilya, mafya temalı hediyelik eşyaların satışını yasaklıyor. Yetkililer, bu ürünlerin adanın itibarını zedelediğini ve olumsuz klişeleri pekiştirdiğini belirtiyor.

Sicilya adası, uzun süredir maruz kaldığı Cosa Nostra organize suç şebekesinin olumsuz etkilerinden kurtulmak amacıyla mafya temalı hediyelik eşyanın satışını yasaklıyor. Ada yetkilileri, Marlon Brando’nun “Baba” filmindeki Don Vito Corleone karakterini içeren tişörtler ve mafya temalı bibloların, adanın itibarını zedeleyen olumsuz klişeleri pekiştirdiğini belirtiyor.

Olumsuz Klişelerle Mücadele

Agrigento kenti, mafya temalı hediyelik eşyaların satılmasını durdurma kararı alarak bu tür ürünlerin adalet kültürünü yaymaya kendini adamış olan Sicilya toplumunu küçük düşürdüğünü vurguladı. Belediye Başkanı Francesco Miccichè, mafyayı ve organize suçları öven tüm nesnelerin satışını yasaklama emri verdi. Bu yasak, özellikle turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Tapınaklar Vadisi ve çevresindeki dükkanlarda uygulanacak. Polis, dükkanları denetleyerek yasaklanan ürünlerin satışının durdurulduğundan emin olacak ve uymayan işletmelere para cezası uygulanacak.

Havaalanlarında Da Yasaklanacak

Agrigento’daki yasağın yanı sıra, ada hükümeti havaalanlarında da mafya temalı hediyelik eşya satışını durdurma talimatı verdi. Palermo, Catania, Trapani ve küçük adalar Lampedusa ve Pantelleria’daki havaalanlarının yöneticilerine gönderilen talimatla, terminal mağazalarının bu tür ürünlerden temizlenmesi istendi. Bölgesel hükümet yetkilisi Alessandro Aricò, Sicilya’nın giriş noktalarında olumsuz klişelerden arındırılmış bir imaj sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Sicilya Mafyasının Kökenleri

Sicilya, bu tür ürünlerin satışını ilk kez yasaklamaya çalışmıyor. Geçtiğimiz yıl, feribotlarda da benzer bir yasak uygulanmıştı. Cosa Nostra, İtalyan mafyasının en eski ve en bilinen yapılarından biri olarak, uyuşturucu ticareti, gasp ve haraç gibi suçlarla uğraşan aileler ve klanlardan oluşuyor. Sicilya mafyasının kökenlerinin 19. yüzyıla dayandığı düşünülse de, bazı yetkililer bu köklerin daha da eskiye uzandığını öne sürüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: