TCMB Rezervleri 2,5 Milyar Dolar Eridi: Brüt Rezervler Geriledi

TCMB rezervleri, 23 Ağustos haftasında 2,5 milyar dolar azalarak 150,4 milyar dolara geriledi. Net rezervlerde de 4 milyar dolar düşüş bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinin, 23 Ağustos ile sona eren haftada yaklaşık 2,5 milyar dolar azaldığı hesaplandı. CNBC-e için BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya ve Foreks Haber‘in hesaplamalarına göre, brüt rezervler 2,5 milyar dolar azalarak 150,4 milyar dolar seviyesine geriledi.

Net Rezervlerde Azalma Beklentisi

Net uluslararası rezervlerin de 4 milyar dolar azalarak 43,8 milyar dolar seviyesine düşmesi bekleniyor. Bir önceki hafta TCMB’nin brüt rezervi 152,9 milyar dolar, net uluslararası rezervleri ise 47,8 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

Swap Hariç Net Rezervlerde Düşüş

Bir önceki hafta 25,7 milyar dolar düzeyinde bulunan swap hariç net rezervler, 3,7 milyar dolar azalarak 22 milyar dolara geriledi. TCMB’nin resmi rezerv rakamları, perşembe günü saat 14:30’da Haftalık Para ve Banka İstatistikleri verisiyle açıklanacak.

Son haftalarda, KKM’den çıkarak dövize yönelen yurt içi yerleşiklerin artan döviz talebi, dolar/TL kurundaki yükselişi tetikledi ve bu durum, rezervlerdeki azalmayı hızlandırdı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: