Telegram Bağlantılı Kripto Para Toncoin, 2.7 Milyar Dolar Değer Kaybetti

Telegram CEO'su Durov’un tutuklanması sonrası Toncoin %16 değer kaybederek 2.7 milyar dolar zarar etti. Kripto para dünyasında belirsizlik sürüyor.

Telegram CEO’su Pavel Durov‘un Fransa’da tutuklanmasının ardından, Telegram ile bağlantılı kripto para Toncoin, %16’lık bir düşüşle 2.7 milyar dolar değer kaybetti.

Toncoin’in Değer Kaybı

The Open Network‘ün (TON) tokenı olan Toncoin, Durov’un Paris havaalanında gözaltına alınmasının ardından %20’den fazla değer kaybederek büyük bir düşüş yaşadı. Bu durum, Telegram’ın suç amaçlı kullanımını önlemek için yeterli adımları atmamakla suçlanan Durov’a yönelik belirsizlikten kaynaklandı.

Toncoin Fiyatı ve Piyasa Tepkisi

Bloomberg’in verilerine göre, en büyük 10. kripto varlık olan Toncoin, Singapur’da saat 10:36 itibariyle 5,69 dolardan işlem görerek düşüşün bir kısmını telafi etti. Ancak Durov’un gözaltına alınmasının ardından Toncoin’in değeri %16’da düşük kaldı. TON blok zinciri, Telegram’ın 900 milyon aylık kullanıcısına erişim sağlıyor ve uygulama içi ödemeler ve oyunlar gibi hizmetleri etkinleştirmeyi hedefliyor.

Telegram ve TON İlişkisi

Projenin arkasındaki üç yıllık vakıf, TON’un Telegram’dan ayrı olduğunu belirtse de, aralarındaki bağlar TON’u kripto dünyasında dikkat çeken girişimlerden biri haline getirdi. Pantera Capital Management LP, Toncoin’in satın alınmasını firmanın en büyük yatırımlarından biri olarak tanımladı.

Uzman Yorumları ve Toncoin’in Geleceği

DACM’nin kurucu ortağı Richard Galvin, Durov’un gözaltına alınmasının uzun vadede Telegram üzerinde nasıl bir etki yaratacağını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti. Galvin, “Telegram’ın geniş kullanıcı tabanını kripto işlevselliğiyle tanıştırma yeteneği, TON’un temel cazibesidir. Telegram’ın rekabetçi konumunu zayıflatan her şey, TON için olumsuz olacaktır” dedi.

DefiLlama’nın verilerine göre, TON blok zincirinde kilitli varlıkların değeri bu yılın geçen ayında 1,1 milyar dolara kadar yükseldi, ancak şimdi 661 milyon dolara geriledi. CoinGecko’ya göre Toncoin’in fiyatı geçtiğimiz yıl üç kattan fazla arttı ve token’ın mevcut piyasa değeri yaklaşık 14,4 milyar dolar seviyesinde.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: