Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un: “Daha Fazla İntihar Dronu Üretmeliyiz”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, daha fazla intihar dronunun üretilmesi gerektiğini belirterek, İHA teknolojilerinde yapay zekanın önemine vurgu yaptı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, yerli üretim insansız hava araçlarının (İHA) performans testlerine katılarak, daha fazla intihar dronunun üretilmesi talimatını verdi. Savunma Bilimleri Akademisi Dron Enstitüsü‘nde yetkililerden bilgi alan Kim, dronların taktik ve teknik özelliklerinden memnun kaldığını belirtti.

“Birlikler Son Teknoloji İHA’larla Donatılmalı”

Enstitüde yaptığı konuşmada, farklı tipteki dronların savaşlardaki artan rolüne dikkat çeken Kim Jong-Un, Kore Halk Ordusu (KPA) birliklerinin en kısa sürede son teknoloji İHA’larla donatılması gerektiğini vurguladı.

Kim, bu kapsamda dron geliştirme ve üretim çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, “Taktik piyade ve özel operasyon birimlerinde kullanılmak üzere çeşitli tiplerde daha fazla intihar dronunun yanı sıra, stratejik keşif ve çok amaçlı saldırı dronları geliştirilmeli ve üretilmeli” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka ve Sualtı Saldırı Dronları

Kim ayrıca, sualtı saldırı dronlarının geliştirilmesinin önemine değinerek, yapay zeka teknolojilerinin dron teknolojilerine entegre edilmesi gerektiğini vurguladı. Kuzey Kore’nin savunma stratejisi kapsamında bu yeni teknolojilerin hızla geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: