Dünyanın En Yaşlı Erkeği John Tinniswood 112 Yaşında: “Niye Bu Kadar Yaşadım, Hiçbir Fikrim Yok”

John Tinniswood, 112 yaşında dünyanın en yaşlı erkeği oldu. Uzun yaşamının arkasında özel bir sır olmadığını belirtiyor ve ekliyor: "Niye bu kadar yaşadım, hiçbir fikrim yok"

John Tinniswood, 112 yaşına basarak dünyanın en yaşlı erkeği unvanını kazandı. 26 Ağustos 1912’de Liverpool’da doğan Tinniswood, Guinness Dünya Rekorları tarafından bu unvanla onurlandırıldı. Ancak Tinniswood, uzun yaşamının ardında bir sır olmadığını belirtti ve “Özel bir diyetim yok, sırrım yok” dedi.

“Bir Yaşam Sırrım Yok”

Guinness yetkililerine yaptığı açıklamada, neden bu kadar uzun yaşadığına dair hiçbir fikri olmadığını söyleyen Tinniswood, gençken bolca yürüyüş yaptığını ve diğer insanlardan farklı olmadığını vurguladı. “Uzun ya da kısa bir yaşam sürebilirsiniz, bu konuda yapacak çok fazla şey yok” diyerek uzun yaşamını sıradan bir durum olarak gördüğünü ifade etti.

Liverpool’un Ömür Boyu Taraftarı

Liverpool futbol takımının ömür boyu taraftarı olan Tinniswood, şimdi Southport’ta bir bakım evinde yaşıyor. Nisan ayında 114 yaşındaki Venezuelalı Juan Vicente Perez Mora‘nın vefat etmesiyle, dünyanın en yaşlı adamı unvanını kazandı. Tinniswood, Liverpool kulübünün neredeyse tüm şampiyonluklarına tanıklık etti.

En Yaşlı İkinci Dünya Savaşı Gazisi

Birinci Dünya Savaşı başladığında iki, İkinci Dünya Savaşı başladığında ise 27 yaşında olan Tinniswood, savaşta ordunun mali işlerinden sorumlu bir birimde görev aldı. Bu unvanla hâlâ hayatta olan en yaşlı İkinci Dünya Savaşı gazisi olarak kabul ediliyor.

Savaş Sonrası Hayatı

Tinniswood, 1942’de Blodwen ile evlendi ve 1943’te kızı Susan’ı kucaklarına aldılar. Eşi 1986’da vefat edene kadar 44 yıl boyunca evli kaldılar. Savaş sonrası, Shell ve BP’de muhasebeci olarak çalışan Tinniswood, 1972’de emekli oldu.

Sıradan Bir Yaşam Tarzı

Tinniswood, düzenli bir yemek alışkanlığı olmadığını ve herkes gibi ne yemek çıkarsa onu yediğini belirtti. Cuma günleri geleneksel balık ve patates yemeğini yemekten vazgeçtiğini söyleyerek, “Özel bir diyetim yok” dedi.

Dünyanın Değişimi Hakkında Görüşleri

Dünyanın çocukluğundan bu yana nasıl değiştiği sorulduğunda ise, “Bence daha iyi değil, ya da bazı konularda iyi olsa da bazılarında daha kötü” yanıtını verdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: