Yargı Kararı: ‘Züppe’ Demek Hakaret Sayılmaz

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "züppe" ifadesiyle eleştiride bulundu. TDK'ya göre, "züppe" kelimesi hakaret değil.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yönelik “züppe” ifadesini kullanarak dikkat çekici bir paylaşım yaptı. Özkan, paylaşımında Erdoğan’ı lüks yaşam ve müsriflik üzerinden eleştirerek, “Seni sarayın züppesi seni!” ifadelerine yer verdi.

Özkan’ın Eleştirileri

Özkan, Erdoğan’ı hedef aldığı paylaşımında, lüks yaşam tarzı, dolarlara ve milyarlara sahip olma ve israf gibi konulara değindi. Özkan, “13 uçak sende. Lüks hayat sende. Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende.” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

“Züppe” İfadesi Hakaret Sayılmıyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu paylaşımın ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ancak, Türk Dil Kurumu (TDK) ve mahkeme kararlarına göre, “züppe” kelimesinin hakaret olarak sayılmadığı belirtiliyor. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, daha önce “züppe” ifadesini kullanan bir memura verilen disiplin cezasını iptal etmiş ve TDK’nın “züppe” kelimesinin Türkçe’de hakaret olmadığını belirttiği yazıyı dosyaya dahil etmişti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: