Ancelotti: “Arda Güler’e Şans Vermek Ona Yardımcı Olacaktı, İyi Maç Çıkardı”

Real Madrid'in Valladolid'e karşı 3-0 kazandığı maçta Ancelotti, Arda Güler'in ilk 11'de başlamasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Arda'nın gelişimini desteklediğini belirtti.

La Liga‘nın 2. haftasında Real Madrid‘in sahasında Real Valladolid‘e karşı aldığı 3-0’lık galibiyetin ardından teknik direktör Carlo Ancelotti, basın toplantısında takımının performansını değerlendirdi. Ancelotti, sakatlanan Jude Bellingham‘ın yerine ilk 11’de Arda Güler‘e şans vermesiyle ilgili soruları yanıtladı.

“Arda mı Yoksa Brahim mi Diye Kararsızdım”

Ancelotti, Bellingham’ın yokluğunda Arda Güler’i tercih etmesinin nedenini açıklarken, “Arda mı yoksa Brahim ile mi başlamakta kararsızdım. Ama evimizde oynamamızdan dolayı Arda ile başlamanın ona daha çok yardımcı olacağını düşündüm. İyi bir maç çıkardı” dedi. İtalyan teknik adam, Arda’nın Bellingham’ın ilk alternatifi olacağını düşünmediğini de ekledi.

“Arda’nın Gelişimini Desteklemeyi Hedefliyoruz”

Ancelotti, Real Madrid‘de rekabetin çok yüksek olduğunu belirterek, Arda, Brahim, Endrick gibi genç oyuncuların süre almalarının önemine dikkat çekti. Arda’nın ilk 11’de yer almasıyla ilgili olarak, “Real Madrid’in seviyesine ulaşabilmesi için gelişimini devam ettirmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Valverde’nin Serbest Vuruş Performansı

Ayrıca, takımın ilk golünü atan Federico Valverde‘nin serbest vuruşunu kullanmasıyla ilgili olarak Ancelotti, “O bu tip vuruşlarda çok etkili ve onu kullanmamız gerekir. Serbest vuruşlarda gol atmak çok zordur ama o çok iyiydi” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: