Hakan Çalhanoğlu’nun 17 Penaltılık Rekoru: Serie A Tarihine Geçti

Hakan Çalhanoğlu, Serie A'da üst üste attığı 17 penaltı golüyle rekor kırarak tarihe geçti. Milli futbolcu, Inter formasıyla başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Türk futbolunun yıldız ismi Hakan Çalhanoğlu, Serie A tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 2020 yılında Milan formasıyla başlayan penaltı serisini, Inter’de de sürdürerek üst üste attığı 17 penaltı golü ile rekor kırdı. Bu başarı, Serie A tarihinin en uzun penaltı serisi olarak kaydedildi.

Pandemi Döneminde Başlayan Seri

Çalhanoğlu’nun bu olağanüstü başarısı, 2020 yılında pandemi nedeniyle liglerin yeniden başlamasıyla atılan ilk adımla başladı. O dönem Milan forması giyen milli futbolcu, Roma karşısında kullandığı penaltıyla seriyi başlattı.

Inter Formasıyla Devam Eden Başarı

Geçtiğimiz gece, Lecce karşısında Inter adına kullandığı penaltı atışında, rakip kaleci Falcone‘yi çaresiz bırakan Çalhanoğlu, bir kez daha ağları sarsarak Inter’in galibiyetini garantiledi. Bu golle birlikte, 16 penaltı golü bulunan Pazzini‘yi geride bırakarak Serie A’nın en uzun penaltı serisinin yeni sahibi oldu.

Milan’dan Inter’e Penaltı Başarıları

Çalhanoğlu, Milan formasıyla başladığı bu seriyi, 2020-21 sezonunda Lazio‘ya karşı attığı penaltı golüyle devam ettirdi. Inter’e transfer olduktan sonra da penaltı atışlarında başarı grafiğini düşürmeyen milli futbolcu, Milan, Napoli, Juventus, Bologna ve diğer güçlü rakipler karşısında serisini devam ettirdi.

Geçtiğimiz sezon ise toplamda dokuz kez penaltı atışında hata yapmadı; Fiorentina, Milan, Torino, Atalanta, Frosinone, Udinese, Monza gibi takımlar karşısında penaltı gollerini kaydetti.

Hakan Çalhanoğlu: Penaltı Ustası

Hakan Çalhanoğlu, Serie A’da penaltı denince akla gelen ilk isim olarak tarihe geçti. Başarılı futbolcunun bu rekoru, onun penaltı ustalığını ve İtalya liginde ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: