Covid-19’un Sembol İsmiydi: Fauci, Batı Nil Virüsü Tedavisi Görüyor

Covid-19 döneminin sembol ismi Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Şu anda evinde iyileşmekte olan Fauci’nin durumu iyiye gidiyor.

ABD eski Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü direktörü Dr. Anthony Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı. Covid-19 pandemisi sırasında adını sıkça duyuran Fauci, virüsün neden olduğu ateş, titreme ve şiddetli yorgunluk şikayetleriyle altı gün boyunca hastanede tedavi gördü.

Durumu İyiye Gidiyor

Dr. Fauci’nin sözcüsü, “Dr. Fauci, Batı Nil virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Şu anda evinde ve iyileşiyor. Tamamen iyileşmesi bekleniyor” dedi.

Batı Nil Virüsü: ABD’de Yıllık 182 Ölüm

Batı Nil virüsü, sivrisinekler aracılığıyla yayılan ve ölüme yol açabilen bir enfeksiyon olarak biliniyor. İlk kez 1937 yılında Uganda’da Batı Nil bölgesinde tespit edilen bu virüs, özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için büyük risk oluşturuyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)‘ye göre, virüs 1999 yılında ABD’ye giriş yaptı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların başında geliyor. 2023 yılında ABD’de 1800’den fazla kişi bu virüs nedeniyle hastaneye kaldırılmış, 182 kişi hayatını kaybetmişti.

Fauci’nin Tartışmalı Dönemi

83 yaşındaki Dr. Anthony Fauci, 2022 yılında emekli olmadan önce yaklaşık 40 yıl boyunca ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nü yönetmişti. Fauci, Covid-19 salgınına karşı mücadelesi sırasında, özellikle Cumhuriyetçi Parti üyelerinin siyasi saldırılarına maruz kaldı. Fauci, 2024 yılında ABD Temsilciler Meclisi’nde verdiği ifadede, virüsün kökenlerinin örtbas edilmesini organize etmek suçlamalarını “mantıksız” bulduğunu belirterek, bu iddiaları şiddetle reddetti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: