Sicilya Yat Kazasında Yeni Detaylar: İhmal ve Cinayet Soruşturması

Sicilya'da batan lüks yatın trajik hikayesi, ihmal ve çoklu cinayet suçlamalarıyla soruşturuluyor. Kazada İngiliz milyarder Mike Lynch ve kızı dahil 7 kişi hayatını kaybetti.

İtalya’nın Sicilya Adası’nın kuzey sahilindeki Porticello açıklarında 19 Ağustos’ta meydana gelen fırtına sonucu batan lüks yat Bayesian‘ın trajik hikayesi, ihmal ve çoklu cinayet suçlamalarıyla soruşturuluyor. Kazada, İngiliz milyarder iş insanı Mike Lynch ve kızı Hannah‘ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Soruşturma Detayları

Termini Imerese Cumhuriyet Başsavcısı Ambrogio Cartosio, olayla ilgili soruşturmayı başlattıklarını ve bu sürecin aceleye getirilemeyeceğini vurguladı. Cartosio, “İhmal ve çoklu cinayet suçlamasıyla soruşturuluyor. Suçların kime atfedilebileceği anlaşılmalıdır. Bu durum kaptan, mürettebat veya gemiyi yapan firma ile ilgili olabilir,” dedi.

Savcı Raffaele Cammarano ise olay sırasında yattakilerin hava kabarcığı aradığını ve yolcuların cesetlerinin soldaki kabinde bulunduğunu belirtti. Cammarano, “Hayatını kaybedenlerin kaçmaya çalıştığı neredeyse kesin,” ifadelerini kullandı.

Kurtarma Çalışmaları ve Bulgular

Kayıpları bulma çalışmaları sırasında, 20 dalgıcın dönüşümlü olarak 50 metre derinlikte 4 bin dakika üzerinde dalış yaparak kayıpları bulduğu belirtildi. Bu çalışmalarda, kayıp 6 kişi de 23 Ağustos itibarıyla bulunmuştu.

Olayın Gelişimi

Bayesian isimli lüks yat, 19 Ağustos sabahı yerel saatle 05.00 sıralarında çıkan fırtınada battı. Palermo kentinin 20 kilometre doğusundaki Porticello kasabası açıklarında demirli olan yat, fırtınanın şiddetine dayanamayarak sulara gömüldü. Bölgede bulunan tekneler yardımıyla yat içerisindeki 22 kişiden 15’i kurtarıldı, ancak 7 kişi hayatını kaybetti.

Kayıp kişiler arasında, Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Anne Elizabeth Judith Bloomer, Lynch’in Amerikalı avukatı Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo da bulunuyordu. Bu trajik kazanın ardından, İngiltere’den uzman ve müfettişlerden oluşan bir ekip de Sicilya’ya gelerek olayla ilgili soruşturmaya dahil oldu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: