Hindistan’daki Sel Felaketinde 10 Kişi Öldü ve 34,000 Kişi Tahliye Edildi

Hindistan'ın Tripura eyaletinde aralıksız yağan yağmur, eyaletin son otuz yılda yaşadığı en kötü sel felaketine yol açtı.

Tripura eyaletinde devam eden şiddetli yağmurun ardından okullar ve üniversiteler kapatıldı ve durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Hindistan‘ın kuzeydoğusunda yer alan Tripura eyaletinde aralıksız yağan yağmur, eyaletin son otuz yılda yaşadığı en kötü sel felaketine yol açtı. Pazartesiden Çarşambaya kadar devam eden şiddetli yağmur, birçok nehrin tehlike ve aşırı tehlike sınırlarını aşmasına yol açarak 10 kişinin ölümüne ve 34.000’den fazla kişinin yerinden olmasına neden olan yaygın sellere yol açtı.

Tripura’nın güney bölgeleri sellerden en kötü şekilde etkilenmiş ve yerlerinden edilen 34,000 kişi bölgenin kuzeyine yerleştirilmiştir.

Şiddetli yağmura Bangladeş üzerinde bulunan ve yavaş yavaş batıya doğru ilerleyerek Hindistan’ın kuzeydoğusuna ulaşan bir alçak basınç sistemi neden oldu.

Bangladeş’te de bu hafta sel felaketi yaşandı.

Yaklaşık 3 milyon kişi geçit vermeyen yollar nedeniyle mahsur kalmış ve iki kişi hayatını kaybetmiştir. Sel suları diğer ulaşım araçlarını engellediği için Bangladeşliler eşyalarıyla birlikte tekne ve diğer geçici ulaşım araçlarıyla tahliye edilmek zorunda kaldı.

Birçok bölgede yol bağlantıları kesilmiş, bu da milyonlarca kişiyi izole etmiş ve yardım çabalarını engellemiştir. Bu seller Tripura’da büyük sellere neden olan aynı alçak basınç sisteminin bir sonucudur ve yağışların devam edeceği tahmin edildiğinden Bangladeş’te de durumun daha da kötüleşmesi beklenmektedir.

Bu arada Doğu Pasifik’te, Kaliforniya yarımadasının yaklaşık 1.000 mil açığında Gilma Kasırgası son birkaç gün içinde hızla güçlenerek Perşembe sabahı erken saatlerde 3. kategoride büyük bir kasırga haline geldi. Fırtına, bu yazının yazıldığı sırada, bu kasırga sezonunda Doğu Pasifik’teki ilk büyük kasırga olmasını sağlayan 115 mil/saatlik sürekli rüzgar hızına sahiptir.

Fırtınanın önümüzdeki birkaç gün boyunca batı-kuzeybatı yönünde ilerlemeye devam etmesi ve Hawaii’ye yaklaşmadan çok önce, bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta içinde kademeli olarak zayıflaması bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: