Starbucks CEO’suna Özel Jet Verilmesi Tartışma Yarattı: Şirketler Yöneticilere Tavizleri Artırıyor

NYT Starbucks CEO'suna jet verilmesini yazdı: Şirketler yöneticilere tavizleri artırdı

New York Times tarafından yayınlanan bir haberde, büyük şirketlerin CEO’larına sağladıkları tavizlerin giderek arttığı vurgulandı. Bu durumun en güncel örneği ise Starbucks‘ın yeni CEO’su Brian Niccol için sağladığı özel jet hakkı oldu. Niccol, California‘daki evinden Seattle‘daki Starbucks merkezine şirketin kurumsal uçağıyla gidip gelecek.

CEO’lara Özel Tavizler Artıyor

Niccol’ün istihdam koşullarının ayrıntıları, Starbucks’ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na sunduğu teklif mektubu ve sözleşme ile kamuoyuna açıklandı. Sözleşmeye göre, Niccol’e Seattle’a gidip gelmesi için şirketin kurumsal jetini kullanma hakkı tanınacak ve Washington eyaletinde ikinci bir konut bulana kadar üç ay boyunca konut ve ulaşım desteği sağlanacak.

Kurumsal Kültürde Yeni Trendler

Niccol, Starbucks’a katılmadan önce Chipotle restoran zincirinin CEO’suydu ve Starbucks tarafından yoğun bir şekilde aranıyordu. Onun bu ay içinde aniden işe alınması, Starbucks’ın hisse senedi fiyatında %25’lik bir artışa neden oldu ve şirketin piyasa değerine 20 milyar dolarlık bir kazanç sağladı. Bu durum, büyük şirketlerin, değer sağlayabilecek yöneticilere taviz verme konusunda giderek daha istekli olduklarını gösteriyor.

CEO’lar İçin Uzaktan Çalışma

Arizona State Üniversitesi‘nde kurumsal yönetim üzerine çalışan finans profesörü Denis Sosyura, CEO’lar için uzaktan çalışmanın, şirket merkezine taşınmak istemeyen yeni bir CEO’yu işe almak için kullanılabilecek bir araç olduğunu belirtiyor. Sosyura, CEO’ların kişisel tercihlerine uyum sağlamanın, onları şirkete kazandırmak için önemli bir etken olduğunu vurguluyor.

Diğer Şirketlerde Benzer Durumlar

Starbucks’ın yanı sıra, geçtiğimiz hafta Victoria’s Secret, yeni CEO’su Hillary Super‘in Ohio‘daki genel merkeze taşınmak yerine New York ofisinde kalacağını duyurdu. Bu duyuru, Victoria’s Secret’ın hisse senedi fiyatlarını hemen yükseltti ve Super’in de şirket hesabına düzenli olarak Ohio’ya gidip geleceği belirtildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: