Turistlere Drone ile Yemek: Çin Seddi’nde Yeni Bir Dönem

Çin Seddi'ni ziyaret eden turistler için drone'larla paket yemek servisi başlatıldı. Meituan firmasının sunduğu bu hizmet, Badaling bölgesindeki turistlere hızlı teslimat sağlıyor.

Çin Seddi’ni ziyaret eden turistler için drone‘larla paket yemek servisi başlatıldı. Pekin merkezli Meituan firmasının sunduğu bu yenilikçi hizmet, Çin Seddi’nde yer alan ziyaretçilere yiyecek ve içeceklerin yanı sıra tıbbi ürünlerin de teslim edilmesini sağlıyor.

Drone’lar ile Hızlı Teslimat

Paket servisi, Çin Seddi’nin en çok ziyaret edilen bölgesi olan Badaling‘e yakın bir otelin çatısından havalandırılan drone‘lar ile sağlanacak. CNN‘in aktardığına göre, bu hizmet Pekin’de yapılan ilk drone’la teslimat niteliğinde. Drone’lar sayesinde yürüyerek 50 dakika süren yolculuklar sadece 5 dakikada gerçekleştirilebiliyor.

Drone’larla Teslimat Süreci

Turistlerin siparişleri, bir Meituan çalışanı tarafından en yakın restoran ya da eczaneden alınıp otele getiriliyor. Ürünler daha sonra çatı katında hazır bekleyen drone‘lara yerleştirilerek Çin Seddi’nde bekleyen başka bir yetkiliye gönderiliyor ve buradan müşteriye teslim ediliyor.

Dayanıklı ve Çevre Dostu Drone’lar

Drone‘lar, orta şiddette rüzgar ve yağmurda uçabiliyor ve 2,3 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Ayrıca, drone’lar gönderilen paket yemeklerin ve yardım malzemelerinin çöplerini de toplayıp geri dönüşüm istasyonlarına götürecek.

Hizmet Saatleri ve Ücretler

Hizmet, her gün 10.00’dan 16.00’ya kadar sağlanıyor ve teslimat ücreti 4 Çin Yuanı (yaklaşık 19 TL) olarak belirlenmiş.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: