Zara’nın Çocuk Tişörtü İngiltere’de Kriz Yarattı: Ürün Geri Çekildi

Zara, çocuk tişörtlerindeki ifadelerin cinsel çağrışım yaptığı gerekçesiyle gelen tepkiler üzerine ürünü İngiltere'de raflardan kaldırdı ve web sitesinden çekti.

İspanyol hazır giyim markası Zara, İngiltere’de çocuk reyonunda yer alan bazı tişörtlerin üzerindeki ifadeler nedeniyle büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Ebeveynlerin, tişörtlerde yer alan “Mükemmel atıştırmalık”, “Bir ısırık al” ve “Onu mükemmel bir yaz atıştırmalığı yapan tatlı bir zevk patlaması” gibi ifadelerin cinsel çağrışım yaptığını savunması üzerine, ürünler hem raflardan hem de Zara’nın web sitesinden geri çekildi.

Tepkiler Sosyal Medyada Yükseldi

Tişörtler, Londralı iki çocuk annesi Laura Wilson tarafından TikTok’ta paylaşılınca büyük bir yankı uyandırdı. Wilson, “Eğer çocuğunuza bu tişörtü aldıysanız, bir daha düşünmeniz gerekir. Çok şaşırdım” ifadelerini kullanarak tişörtlere olan tepkisini dile getirdi. Bu paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, tişörtlerdeki ifadeleri müstehcen bulduğunu belirterek Zara’yı eleştirdi.

Zara’dan Açıklama ve Ürünü Geri Çekme Kararı

New York Post gazetesine açıklama yapan Zara, özür dileyerek “Bu tişörtte ‘atıştırmalık’ kelimesinin kullanılması, çilek görüntüsünün de gösterdiği gibi, kelimenin geleneksel anlamından başka bir şeyi ima etmeyi amaçlamamıştır” dedi. Ancak Zara, bazı insanların bu terimi farklı yorumladığını anladıklarını belirterek, tişörtleri mağazalardan ve web sitesinden geri çektiğini duyurdu.

Zara’nın Tartışmalı Geçmişi

Zara, daha önce de çeşitli ürünleriyle tartışmaların odağı olmuştu. Şirket, sık sık, ürünlerinin üretildiği bölgelerde çevre kirliliğine ve ormansızlaşmaya neden olmakla suçlanıyor. Aralık ayında da, Gazze’deki aşırı şiddet sahnelerine benzerliği nedeniyle yeni reklam kampanyasındaki fotoğrafları kaldırmak zorunda kalmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: