Sicilya’daki Yat Kazasında Acı Son: Hannah Lynch’in Cansız Bedeni Bulundu

İtalya'daki yat kazasında kaybolan son kişi olan Hannah Lynch'in cansız bedenine ulaşıldı. Bu trajik olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

İtalya’nın Sicilya Adası açıklarında yaşanan trajik yat kazasında, kaybolan son kişinin de cansız bedenine ulaşıldı. Bayesian adlı lüks yatın batması sonucu kaybolan ve günlerdir aranan Mike Lynch‘in 18 yaşındaki kızı Hannah Lynch‘in cansız bedeni, dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen arama operasyonunda bulundu. Bu son keşifle birlikte, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Trajik Kaza: Aileden İki Kayıp

Sicilya Adası‘ndaki Palermo şehri açıklarında meydana gelen bu trajik olay, Porticello limanı yakınlarında pazartesi günü gerçekleşmişti. 19 Ağustos’ta yaşanan şiddetli fırtına sırasında batan 56 metrelik lüks yat, sahibi Angela Bacares ve toplam 22 kişilik mürettebatıyla tehlikeli sulara kapıldı. Facianın ardından 15 kişi kurtarılırken, 7 kişi kaybolmuştu. Kurtarılamayanlar arasında İngiliz teknoloji girişimcisi Mike Lynch ve kızı Hannah Lynch de bulunuyordu.

Son Kayıp Kişi de Bulundu

İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco, son kayıp kişinin cesedine ulaşarak arama operasyonunun sona erdiğini duyurdu. 50 metre derinlikte gerçekleştirilen bu karmaşık operasyon sonucunda, Hannah Lynch‘in cansız bedeni çıkarıldı. İtalyan medyası, bu son kişinin kimliğini doğrularken, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 7’ye ulaştığını belirtti.

Arkadaşlarından ve Öğretmenlerinden Duygusal Veda

Hannah Lynch, tanıyanlar tarafından sıcak ve zeki bir genç olarak anıldı. Yakın arkadaşı Katya Lewis, Hannah’nın ne kadar özel bir insan olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Hannah, sıcak ve temiz bir ruhu vardı. Onunla vakit geçirmek harikaydı. O, bir insanın isteyebileceği en özel arkadaştı.” İngilizce öğretmeni Jon Mitropoulos-Monk ise Hannah’nın entelektüel yeteneğini ve öğrenme tutkusunu öne çıkararak, “Daha önce hiç Hannah gibi yüksek entelektüel yeteneği sıcaklık ve heyecanla birleştiren birine ders vermemiştim. Ülkedeki en iyi İngilizce öğrencilerinden biriydi” dedi.

Lüks Yatın Batışı ve Kaybedilen Hayatlar

Mike Lynch ve kızı Hannah dışında, kaybolan diğer kişiler arasında Morgan Stanley International Başkanı Jonathan Bloomer ve eşi Judy Bloomer, Clifford Chance hukuk firmasının ortağı ABD’li avukat Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo da bulunuyordu. Yatın kaptanı ise daha önce bir Türk milyarderle çalışmıştı. Yatın enkazı, denizin 50 metre derinliğinde bulunmuş ve dalgıçlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kayıplar birer birer çıkarılmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: