İstanbul’da 11 Ülkeden Gelen Yolcular İçin Maymun Çiçeği Alarmı

İstanbul Havalimanı'nda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki 11 ülkeden gelen yolcular için maymun çiçeği alarmı verildi. Şüpheli vakalar yakından izleniyor.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, İstanbul Havalimanı’nda maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı önlemlerini artırdı. Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve çevresindeki 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşlar yakın takibe alındı.

İstanbul Havalimanı’nda Sıkı Denetim

İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)‘nün hastalığı küresel acil durum ilan etmesinin ardından uçuşları izlemeye aldıklarını belirtti. Kavak, Demokratik Kongo’dan gelen uçakların kapısına kadar giderek sorgulama yaptıklarını ve şüpheli vakaların izole edilerek detaylı bir şekilde incelendiğini açıkladı.

Henüz Vaka Tespit Edilmedi

Şu ana kadar İstanbul Havalimanı’nda herhangi bir maymun çiçeği vakasına rastlanmadığını belirten Kavak, olası şüpheli durumların detaylı incelenerek seyahatlerine izin verildiğini bildirdi. Ayrıca, bilimsel verilere göre hastalığın şu an için salgına dönüşme ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi.

Korunma Yöntemleri

Kavak, korunmanın en önemli yolunun yakın temastan kaçınmak ve lezyonlu kişilere çıplak elle dokunmamak olduğunu belirtti. Çiçek aşısının %95 koruyucu olduğunu ve immün sistemi zayıf olanların risk altında bulunduğunu vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: