Fed Yetkililerinden Faiz İndirimi Çağrısı: Kademeli ve Metodik Adımlar

Fed yetkilileri Collins ve Harker, faiz indiriminin kademeli ve metodik olması gerektiğini belirtti. Schmid ise henüz indirimi desteklemiyor.

Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, faiz oranlarını yakında düşürmeye başlamanın uygun olduğunu ve bu indirimlerin “kademeli” ve “metodik” bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. İki yetkili, yaptıkları ayrı konuşmalarda bu terimlerin ne anlama geldiği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Collins ve Harker’dan “Kademeli” Faiz İndirimi Çağrısı

Collins, ekonomide “büyük kırmızı bayraklar” görmediğini vurgularken, enflasyonu düşürmeye devam ederken sağlıklı bir işgücü piyasasını koruma hedefinde olduğunu belirtti. Bloomberg News’e verdiği demeçte Collins, yakın zamanda politikayı gevşetmeye başlamayı uygun gördüğünü ifade etti.

Harker ise CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Eylül ayında faiz oranlarını metodik olarak aşağı çekmeye başlamalıyız” dedi ve bir indirim yapmadan önce daha fazla bilgi sahibi olmayı planladığını belirtti.

Kansas City Fed Başkanı Schmid: “Henüz İndirim Desteklemiyorum”

Buna karşılık, Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, faiz indirimi konusunda henüz hazır olmadığını söyledi. Schmid, kararlarının dikkatli olmaması durumunda talepte artış görülebileceğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: