Altın, Jackson Hole Öncesi Yükselişe Geçti: Piyasalar Fed’i Bekliyor

Altın, Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’ndaki konuşması öncesinde tekrar yükselişe geçti. Piyasalar, Fed’in para politikasına dair ipuçlarını bekliyor.

Altın, dünkü seansta gerileme göstermesinin ardından, Fed Başkanı Jerome Powell‘ın Jackson Hole Sempozyumu’nda yapacağı konuşma öncesinde tekrar yükselişe geçti. Piyasalar, Powell’ın merkez bankasının para politikasına ilişkin vereceği yeni ipuçlarını beklerken, altın ons başına 2.492 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise 2.724 TL seviyesinde.

Fed Politika Beklentileri ve Altın Fiyatları

Perşembe günü yüzde 1,1 düşüş kaydeden altın, haftanın son işlem gününde tekrar toparlandı. Swap fiyatlandırması, bu yıl kalan üç Fed politika toplantısında üç 25 baz puanlık indirime işaret ediyor. Bu, iki gün önce fiyatlandırılan yaklaşık dört indirim beklentisinden daha düşük.

Altının Yükselişini Destekleyen Faktörler

Değerli metal, bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının bu yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar yer aldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: