Demokrat Parti Kahvaltısında Böcek Skandalı: FBI ve Polis Harekete Geçti

Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nde delegeler için hazırlanan kahvaltıya böcek koyulması üzerine FBI ve Şikago polisi soruşturma başlattı.

Demokrat Parti Ulusal Kongresi’nde (DNC) düzenlenen kahvaltıda, delegeler için hazırlanan büfeye kurtçuk ve çekirge konulduğu iddiaları üzerine FBI ve Şikago polisi harekete geçti. Olay, Indiana, Minnesota, Ohio, Missouri ve Güney Dakota delegelerinin kaldığı Fairmont Oteli‘nde yaşandı.

Sabotajın Detayları

21 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen olayda, bir grup “bilinmeyen” kadının binaya girip yemek masalarına böcek attığı bildirildi. Tanıkların ifadesine göre, iki kadın tuvalette saklanmış, ardından koşarak çıkıp kahvaltı büfesine kurtçuk attıkları iddia edilmiştir. Indiana delegesi Karen Tallian, böceklerin çekirge gibi göründüğünü belirtti.

Olayın Ardından Yapılan Açıklamalar

Fairmont Oteli, olayın ardından bölgenin temizlenip sterilize edildiğini ve yemeklerin değiştirildiğini doğruladı. Otel yetkilileri, kolluk kuvvetlerinin hızlı müdahalesi sayesinde olayın daha fazla büyümeden kontrol altına alındığını belirtti.

Protestolar ve Bomba Tehditleri

Olayın yanı sıra, DNC delegelerinin kaldığı otellere bir dizi bomba tehdidi yapıldığı öğrenildi. Gizli Servis yetkilileri, tehditlerin devam ettiğini ancak her birinin ortadan kaldırıldığını ifade etti. Böcek krizi ve diğer tehditler, kongrenin yapıldığı Şikago bölgesinde gerilimi artırdı.

Demokrat Parti Indiana sözcülerinden Sam Barloga, “Tüm Amerikalıların barışçıl protestolar yapma hakkı var ama demokrasimizde bu tür çirkin saldırıların yeri yok” diyerek olayı kınadı. Sabotajı henüz üstlenen bir grup olmazken, soruşturma devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: