260 Liraya Sattığı Şarabı, Restoranda 3.300 Liraya İçti

Suvla Şarapları'nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı, kendi ürettiği şarabı bir restoranda 12 katı fiyatına içti: "Dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil"

Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı ve eşi Pınar Ellialtı, Türkiye’de nadir yaşanacak bir olaya tanık oldular. Kendi ürettikleri ve normalde 260 TL’ye sattıkları bir şarabı, gittikleri bir restoranda tam 3 bin 300 TL’ye içtiler.

Gazeteci Vahap Munyar tarafından aktarılan bu olayda, Ellialtı çifti, akşam yemeğinde kendi ürettikleri şarabı sipariş etti. Yemek sonrasında gelen hesapta, şaraplarının 3 bin 300 TL olarak fiyatlandırıldığını gören çift, şaşkınlıkla karşılaştı. İtiraz etmeden hesabı ödeyen Selim Zafer Ellialtı, ertesi sabah pazarlama ekibine restoranın adını verip, bu şarabı kaç liraya sattıklarını sordu.

“Dünyanın Hiçbir Yerinde Görülmemiş Şey”

Ellialtı, şarabın restoran tarafından kendilerinden 260 TL’ye alındığını öğrenince hayıflandı ve şu ifadeleri kullandı: “Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil…”

“İçime Oturdu”

Ellialtı, bu durumu yakın zamanda kendi mekanlarından birinde paylaştı. Bu olay, Desert Group Kurucusu Yücel Özalp‘in işlettiği Okra İstanbul’da düzenlenen bir buluşmada da gündeme gelmişti. Doluca Şarapçılık Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kutman Oral da benzer bir durumla karşılaştığını ifade ederek, “Restoranda kendi ürettiğimiz şarabın bir şişesine 5 bin 500 lira ödedim, içime oturdu” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: