Reuters Belgelere Ulaştı: Trump’ın En Karlı Yatırımı Golf Kulüpleri

Trump'ın en büyük gelir kaynağı golf kulüpleri oldu. Reuters'ın elde ettiği belgeler, Trump Organization'ın bu yılki nakit akışının %80'inin bu iş kolundan geleceğini ortaya koyuyor.

Reuters tarafından elde edilen mahkeme ve vergi kayıtları, Trump Organization‘ın en büyük gelir kaynağını ortaya koydu. Bu belgelere göre, Donald Trump‘ın diğer işleri durgunlaşırken, golf kulüpleri onun için büyük bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor.

Trump’ın Florida’ya Yönelimi

Trump’ın Florida‘da bulunan ve milyon dolarlık villaların yer aldığı golf kulübü, aile şirketinin yeni odak noktalarından biri haline geldi. Uzun süredir New York‘ta bulunan Trump Organization, son zamanlarda golf ve tatil köylerinden yüksek gelir elde ettiği Florida‘ya yönelmeye başladı.

Trump Organization’ın Gelir Kaynakları

Reuters‘ın mahkeme ve vergi kayıtları ile diğer mali belgeleri analizine göre, Trump‘ın 2016’da Cumhuriyetçi olarak başkanlık adaylığını koymadan önce, golf sahaları ve tatil köyleri, şirketin nakit akışına önemli bir katkı sağlamıyordu. Ancak bugün, bu alanlar şirketin nakit akışının en büyük itici gücü haline geldi. Bu yıl, Trump Organization‘ın elde edeceği 80 milyon dolarlık nakdin yaklaşık %80’ini bu iş kolları oluşturacak. Reuters‘ın tahminlerine göre, grubun yıllık geliri 600 milyon doların üzerinde.

Eric Trump’ın Yanıtı

Trump Organization‘ın başında bulunan Eric Trump, Reuters‘ın detaylı tahminlerini yanıtladı. Yazılı olarak verdiği yanıtta, “Trump Organizations şimdiye kadarki en güçlü organizasyondur. Dünyanın en iyi ve en ikonik varlıklarına sahibiz ve sadece şirketin başardıklarıyla değil, babamın siyaset dünyasındaki başarılarıyla da gurur duyuyorum” dedi.

Trump’ın Servetinin Kaynağı: Medya ve Golf

Donald Trump‘ın servetinin büyük bir kısmı, sosyal medya platformu Truth Social‘ın sahibi olan Trump Media & Technology Group‘taki çoğunluk hissesine bağlı. Bu yılın başlarında büyük bir artış gösteren şirketin hisseleri, o zamandan bu yana yarı yarıya düştü. Ancak, Trump‘ın %50’den fazla hisseye sahip olduğu bu medya şirketi, hala yaklaşık 4,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: