K33: Bitcoin’de Kısa Pozisyonlar Sıkışıyor, Ralli Kapıda Olabilir

K33 Research, Bitcoin türev piyasasından elde ettiği verilerle kısa pozisyon sıkışması riskinin arttığını belirtti. Bu durum, Bitcoin'de keskin rallileri tetikleyebilir.

Kripto varlık araştırma şirketi K33 Research, Bitcoin türev piyasasından elde ettiği verilerle yaptığı değerlendirmede, Bitcoin’de kısa pozisyonların sıkışması yönünde artan bir risk olduğunu belirtti. Bu durum, keskin rallileri tetikleyebilecek bir potansiyele sahip.

Kısa Sıkışma Riski Artıyor

K33 Research, Bitcoin vadeli işlemlerinde yatırımcıların ne kadarının uzun, ne kadarının da kısa pozisyonda olduğunu gösteren bir göstergeyi dikkate alıyor. 20 Ağustos itibarıyla bu göstergenin yedi günlük ortalaması, Mart 2023‘te ABD banka iflaslarının yatırımcıları sarstığı dönemden bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Bu durum, piyasada aşağı yönlü beklentilerin yaygın olduğuna işaret ediyor.

Açığa Satışlar Artıyor

K33 analistleri Vetle Lunde ve David Zimmerman, sürekli swap fonlama oranlarının geçtiğimiz hafta boyunca ortalama negatif seviyelerde seyrettiğini ve açık pozisyonların keskin bir şekilde arttığını belirtti. Analistlere göre, bu durum agresif bir açığa satış ortamı yaratarak, yapısal olarak açığa satış için olgunlaşmış bir ortam oluşturuyor.

K33, vadeli piyasadaki açık pozisyonların geçtiğimiz hafta neredeyse 29 bin Bitcoin‘e eşdeğer bir artış gösterdiğini söyledi. Analistler, bu kadar hızlı artan açık pozisyonların nadir görülen bir durum olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: