Bakan Şimşek: Dış Borçlanma Maliyetlerimiz Önemli Ölçüde Geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 10 yıl vadeli ABD Doları tahvili getirilerinin %7'nin altına indiğini belirterek dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde gerilediğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvili getirisinin 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indiğini duyurdu. Şimşek, bu gelişmeyi makro finansal istikrar sağlayarak risk primini düşüren programlarına bağladı ve dış borçlanma maliyetlerindeki iyileşmenin özel sektör için de olumlu etkiler yarattığını belirtti.

Makro Finansal İstikrar ve Risk Primi İyileşmesi

Şimşek açıklamasında, uyguladıkları program sayesinde dış borçlanma maliyetlerinin önemli ölçüde gerilediğini vurguladı. Şimşek, “10 yıl vadeli ABD Doları gösterge tahvilimizin getirisi 2021 yılı Kasım ayından sonra ilk defa yüzde 7’nin altına indi. Kararlılıkla uyguladığımız programımızla makro finansal istikrarı güçlendirerek risk primini düşürdük. Böylece dış borçlanma maliyetlerimiz önemli ölçüde geriledi. Maliyetlerimizdeki bu iyileşme özel sektörün dış finansmanını da olumlu etkiliyor” dedi. Şimşek, önümüzdeki dönemde yapısal adımlarla bu kazanımları kalıcı hale getirerek risk primini daha da iyileştireceklerini sözlerine ekledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: