Eleştirmenler “Kör Edici Derecede Sıkıcı” Bulmuştu; ‘The Union’ 4 Günde Netflix’in Zirvesinde

Netflix'in yeni aksiyon-komedi filmi Birlik, eleştirmenler tarafından "kör edici derecede sıkıcı" olarak nitelendirilmesine rağmen, platformda kısa sürede zirveye yerleşti.

Eleştirmenler, Halle Berry ve Mark Wahlberg’ün başrolleri paylaştığı yeni aksiyon-komedi filmi Birlik (The Union) hakkında olumsuz görüşler bildirse de, Netflix izleyicileri bu filmi zirveye taşımayı başardı.

Film, 16 Ağustos’ta platformda yayınlanmasından sadece dört gün sonra, Netflix’in en çok izlenen yapımları arasında bir numaraya yerleşti.

Eleştirmenlerden Sert Tepkiler

Film analiz şirketi FlixPatrol’un verilerine göre, Birlik büyük bir izleyici kitlesi tarafından izlenirken, eleştirmenler filmi sert bir dille eleştirdi. Observer’dan Rex Reed, Birlik için “Bu yapmacık, anlamsız, kör edici derecede sıkıcı film, Halle Berry ve Mark Wahlberg’ün kariyerlerini canlı tutmak için acınası, umutsuz bir girişim” ifadelerini kullanarak filmi yerden yere vurdu.

Filmin Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Filmde, Mark Wahlberg, sıradan bir inşaat işçisi olan Mike McKenna’yı canlandırıyor. Mike’ın sıradan yaşamı, lise aşkı Roxanne Hall’un (Halle Berry) hayatına yeniden girmesiyle altüst olur. Gizemli bir örgüt için çalışan gizli ajan Roxanne, Mike’ın yardımına ihtiyaç duyduğu riskli bir görevi yerine getirmeye çalışırken, ikili arasında hem komik hem de gerilim dolu olaylar yaşanır.

Jessica McGouw, Mike Colter, Jackie Earle Haley ve Whiplash‘teki performansıyla tanınan Oscar ödüllü aktör J.K. Simmons gibi isimler de filmin yardımcı oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Eleştirmenlerden Karışık Yorumlar

GamesRadar eleştirmeni Matt Looker, filmdeki başrol oyuncularının performanslarını ve kimyalarını övse de, Birlik için “tahmin edilebilir” yorumunu yaptı. Looker, filmde birkaç heyecan verici sahne olduğunu belirtirken, genel olarak filmin ortalama bir iş çıkardığını ifade etti. Movie Nation’dan Roger Moore ise filmi “gülünç derecede tahmin edilebilir” olarak nitelendirerek, yapımın ucuz bir girişim olduğunu söyledi.

Romantik komedi ile casusluk türünü harmanlayan Birlik, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes’da yalnızca 40 puan alabildi. Ancak izleyiciler, eleştirmenlerin görüşlerine rağmen filmi ilgiyle izlemeye devam ediyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: