Çin’in Konut Sektörüne Yönelik Kritik Borçlanma Hamlesi

Çin, gayrimenkul sektörünü desteklemek için yerel hükümetlere tahvil ihracı izni vermeyi planlıyor. Bu, konut alımları için yeni finansman sağlayacak.

Çin, gayrimenkul sektörünü canlandırmak amacıyla yerel hükümetlere tahvil ihracı izni vermeyi planlıyor. Bu yeni borçlanma planı, yerel yönetimlerin konut alımlarını finanse edebilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yerel Yönetimlere Yeni Finansman Seçeneği

Bloomberg’in haberine göre, Çin, birçok kurtarma paketinin gayrimenkul piyasasında beklenen etkiyi yaratmamasının ardından, yerel yönetimlerin satılmayan konutları satın alması için özel tahvil olarak adlandırılan tahviller ihraç etmesine olanak sağlayacak bir plan üzerinde çalışıyor. Bu tahvillerin gelirleri, şu anda altyapı ve çevre projeleri gibi alanlarda kullanılıyor.

3,9 Trilyon Yuanlık Kota

Yerel yönetimler, bu yıl özel tahvil ihracı için ayrılan 3,9 trilyon yuan (yaklaşık 546 milyar dolar) kotanın yarısından fazlasını kullanmış durumda. Plan onaylanırsa, kalan miktarın ne kadarının konut alımlarına yönlendirilebileceği henüz netleşmiş değil.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: