‘Succession’ Yıldızı Brian Cox’tan Marvel’a Sert Eleştiri: “Sinemayı Mahvediyor”

Succession YıldızıBrian Cox, sinemanın kötü gidişatından Marvel'ı sorumlu tutarak, bu filmlerin sinemanın özgünlüğünü zayıflattığını iddia etti.

Succession dizisinin yıldızı Brian Cox, film endüstrisinin mevcut durumuna dair endişelerini dile getirerek, sektörün düşüşe geçmesinde Marvel Sinematik Evreni (MSE) gibi büyük franchise’ların etkili olduğunu savundu. Cox, filmlerin gişe başarısı uğruna özgünlüklerini kaybettiğini iddia ediyor.

78 yaşındaki ünlü oyuncu, Deadpool ve Wolverine‘in (Deadpool & Wolverine) vizyondaki 23 gününde 1 milyar 86 milyon dolar hasılat elde etmesini, Hollywood‘un “olay örgüsünü” kaybetmesine yol açan sinematik “parti zamanı” olarak nitelendirdi. Cox, 17 Ağustos’ta Edinburgh Uluslararası Film Festivali‘nde yaptığı konuşmada, televizyonun eskiden sinemanın üstlendiği rolü devraldığını belirtti.

Marvel ve Diğer Büyük Franchise’lar Eleştirilerin Hedefinde

Brian Cox, Marvel ve DC gibi büyük franchise’ların sinemanın yerini kaybetmesine neden olduğunu ve bu durumun aslında sektörün kendi içine çökmesine yol açtığını düşünüyor. Cox, “Olay örgüsü kayboluyor” diyerek, Deadpool ve Wolverine gibi filmlerin “çok para kazandığından” ancak bu başarının sinematik kaliteyi zayıflattığını savundu.

Cox ayrıca, X-Men 2‘de Albay William Stryker karakterini canlandırdığını ve bu rolün Logan karakterinin Wolverine olmasında önemli bir rol oynadığını hatırlattı. “Aslında Wolverine’i ben yarattım ama bunu unuttum,” diyerek, bu filmler gösterime girdiğinde kendisinden bir parça bulunduğunu ve bu projelerden finansal bir karşılık almadığını belirtti.

Sektördeki Değişimin Etkileri

Ünlü oyuncu, bazı aktörlerin bu tür projeleri sadece “parti zamanı” olarak gördüğünü ve Hugh Jackman ile Ryan Reynolds gibi isimlerin bu filmlerin gişe başarısından büyük kazanç elde ettiklerini belirtti. Cox, bu durumun eleştirilemeyeceğini, ancak sinematik değerlerin bu süreçte zayıfladığını vurguladı.

Deadpool ve Wolverine’in Gişe Başarısı

Deadpool ve Wolverine, 2024’te vizyona giren filmler arasında Pixar‘ın animasyonu Ters Yüz 2‘nin (Inside Out 2) ardından yılın en yüksek hasılat elde eden ikinci filmi oldu. Ayrıca, 2019 yapımı Joker‘i geride bırakarak, tarihin en yüksek hasılat yapan R reytingli filmi olmayı başardı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: