Lüks Süper Yatın Sicilya Açıklarında Fırtınada Batması Sonucu 1 Ölü, 6 Kayıp

İtalyan yetkililer, lüks yatın şiddetli fırtına nedeniyle Sicilya'nın başkenti Palermo yakınlarında batması sonucu bir kişinin öldüğünü, altı kişinin ise kayıp olduğunu söyledi.

İtalyan yetkililer pazartesi günü yaptığı açıklamada, 22 kişinin bulunduğu 184 ft uzunluğundaki yelkenlinin şiddetli bir fırtına sırasında aniden battığını ve en az bir kişinin öldüğünü, altı kişinin ise kayıp olduğunu söyledi.

Bagheria Belediye Meclisi yaptığı açıklamada, 22 kişinin bulunduğu 184 ft’lik yelkenlinin yerel saatle sabah 5 civarında (Doğu Saatiyle 23:00) “muhtemelen korkunç hava koşulları nedeniyle” aniden battığını söyledi. 

Yetkililer, bölgeyi ve sahili şiddetli bir fırtına ve hortumun vurduğunu, aralarında 1 yaşında bir bebeğin de bulunduğu 15 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Yaralıları kurtaran geminin kaptanı konuştu

Reuters’a göre, kurtulanları kurtaran geminin kaptanı Karsten Borner, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Güçlü bir kasırga fırtınası vardı ve gemiyi açılı bir pozisyonda tutmak için motoru çalıştırmak zorunda kaldık. Arkamızdaki gemiyi onlara dokunmamak için izledik ve gemiyi pozisyonunda tutmayı başardık. Fırtına bittikten sonra geminin gittiğini fark ettik. İçeride on beş kişi vardı. Dört kişi yaralandı, üçü ağır yaralandı ve onları gemimize getirdik. Daha sonra Sahil Güvenlik ile iletişime geçtik ve bir süre sonra Sahil Güvenlik geldi ve yaralıları aldı” dedi.

Sadece Charlotte olarak tanımlanan kurtulanlardan biri, İtalyan haber ajansı ANSA’ya, 1 yaşındaki kızı Sofia’yı suda bir anlığına kaybettiğini ancak onu kurtarmayı ve bir cankurtaran botu şişene ve ikisi de güvenli bir şekilde çekilene kadar dalgaların üzerinde tutmayı başardığını söyledi. 35 yaşındaki kadın, “Dalgaların şiddeti arasında hemen ona tekrar sarıldım. Deniz fırtınalıyken onu sıkıca, kendime yakın tuttum. Birçok kişi çığlık atıyordu. Neyse ki cankurtaran botu şişti ve 11 kişi ona binmeyi başardık. Dalgaların şiddeti arasında hemen ona tekrar sarıldım. Deniz fırtınalıyken onu sıkıca, kendime yakın tuttum” dedi.

Bagheria Şehir Meclisi’nden yapılan açıklamada, çocuğun hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Acil servise yedi yetişkinin kaldırıldığı ancak “hiçbirinin durumunun ciddi olmadığı” belirtildi. 

Yakın Porticello’daki Liman İdaresi’nde yedi kişi daha olduğunu söyledi. Açıklamada, altı kişinin kayıp olduğu belirtildi. Çeşitli kuruluşlardan gönüllülerin “yardım etmek için oraya gittiği” de eklendi. 

Arama kurtarma çalışmalarında dalgıçlar görevlendirildi

İtalya İtfaiye Teşkilatı ayrı bir açıklamada, aramaya yardımcı olmak için “dalgıçlar, bir motorbot ve bir helikopter” görevlendirildiğini söyledi. Açıklamada, enkazın yaklaşık 165 fit derinlikte olduğu belirtildi.   

The Associated Press’e göre İtalya sahil güvenliği, 2008 yılında İtalyan gemi yapımcısı Perini tarafından inşa edilen yata Bayesian adını verdi. Associated Press, lüks geminin alüminyum bir gövdeye sahip olduğunu ve çevrimiçi uzman yat sitelerine göre 12 misafir ve 10 kişiye kadar mürettebat taşıyabildiğini bildirdi. AP’nin bildirdiğine göre çevrimiçi siteler, haftalık 195.000 avroya (yaklaşık 215.000 $) kadar kiralama için listeliyor.

Gemi, 14 Ağustos’ta Sicilya’nın Milazzo limanından ayrıldı ve gemi takip uygulaması Vesselfinder’a göre son olarak Pazar akşamı Palermo‘nun doğusunda “demirli” seyir durumuyla izlendi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: