Lammy ve Sejourne’den The Guardian’da Ortak Çağrı: “Ortadoğu’da Barış İçin Şiddet Döngüsünü Kırmalıyız”

Orta Doğu'da barış için şiddet döngüsünü kırmak şart. Lammy ve Sejourne, The Guardian'da yayımlanan makalelerinde, İran'ın bölgedeki gerginliği tırmandırmasının tehlikelerine dikkat çekiyor ve siyasi çözümün önemini vurguluyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne,The Guardian’da yayımlanan ortak makalesi, 7 Ekim’den bu yana Gazze dışındaki bölgelerde, özellikle Lübnan’da tansiyonun arttığına ve İran’ın bölgedeki gerginliği daha büyük bir savaşa sürükleyebilecek şekilde tırmandırdığına dikkat çekiyor. Bu makalede, Ortadoğu’da barışı sağlamak için şiddet döngüsünün kırılması gerektiği vurgulanıyor.

Avrupa ve Ortadoğu’nun güvenliği için iki ülkenin birlikte çalışmasının önemi üzerinde durulan makalede, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyeleri olarak sadece ortak çıkarlara sahip olmadıkları, aynı zamanda İsrail’in ve işgal altındaki Filistin topraklarının güvenliğiyle tüm bölgenin istikrarına karşı sorumlulukları olduğu da vurgulanıyor.

Tarafların anlaşması, sivillerin çektiği acılara son verecektir. Lammy ve Sejourne’ye göre, bu kritik noktada her türlü İran saldırısının sadece Gazze için süren ateşkes müzakerelerini baltalamakla kalmayıp yıkıcı sonuçlar doğurabileceği açıkça belirtiliyor. Bu yüzden hiçbir bahane ve gecikme kabul edilemez; tüm tarafların barış için birleşmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yazarlar, yalnızca siyasi bir çözümün, yol gözlenen barışı sağlayabileceğini belirtiyorlar. Bu nedenle sadece ateşkes çağrısında bulunmakla yetinmiyor, aynı zamanda İsrail, Hizbullah ve Lübnan’ı, BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararında belirtilen ilkeler çerçevesinde çözüm bulmaya davet ediyorlar. Bu bağlamda, ABD öncülüğünde başlatılan müzakerelere tüm tarafların katılmasının gerekliliği vurgulanıyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: