Aydemir Akbaş İçin Son Görev: İbrahim Tatlıses’in Gözyaşları

Usta oyuncu Aydemir Akbaş için düzenlenen anmatörenine katılan İbrahim Tatlıses, gözyaşları içinde dostuna veda etti: "Nereden bir 'Aydoş' daha bulacağım?"

Türk sinemasının efsanevi ismi Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Akbaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bugün, Akbaş için Galatasaray Lisesi‘nde bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninin ardından cenazesi Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne götürüldü.

İbrahim Tatlıses’in Duygusal Vedası

İbrahim Tatlıses, yakın arkadaşı Aydemir Akbaş’ın vefatının ardından büyük bir acı yaşadı. Törende gözyaşlarına hakim olamayan Tatlıses, “45 senelik arkadaşım, bir gün bile kalbini kırmadım. O da benim kırmadı. En son beni bekledi, nereden bir ‘Aydoş’ daha bulacağım?” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Sanat Dünyasından Vedalar

Anma törenine birçok ünlü isim katıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Akbaş’ın vefatını “Galatasaray için büyük bir kayıp” olarak nitelendirdi. Sinema Genel Müdürü Birol Güven ise Akbaş’ın Türk sinemasına büyük katkılar sağladığını belirtti. Şafak Sezer ise “Başımız sağ olsun. Çok değerli bir abimizdi. Sinemayla vefat etti” sözleriyle üzüntüsünü ifade etti.

Sanatla Dolu Bir Yaşam

Aydemir Akbaş, 3 Mart 1936’da İstanbul’da doğdu ve hayatı boyunca Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu. Yeşilçam’da yüzlerce filmde yer aldı, senaryo yazdı ve yönetmenlik yaptı. Özellikle Kolpaçino serisindeki Sabri Abi karakteriyle geniş kitlelerce tanındı.

Vasiyeti: Hayatımın Film Yapılmaması

Ömrü boyunca hayatı sevdiğini sıkça dile getiren Akbaş, ölmeden önce verdiği röportajda hayatının film yapılmamasını vasiyet etmişti. “Doğrusunu çekemezler” diyerek, bu isteğini net bir şekilde ifade etmişti.

Galatasaray’a Miras Bırakacak

Galatasaray Lisesi mezunu olan ve kulübün Divan Kurulu üyesi olan Akbaş, mirasını Galatasaray Cemiyeti’ne bağışlayacağını açıklamıştı. Galatasaray Kulübü, vefat haberinin ardından başsağlığı mesajı yayınladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: