Timur Cihantimur’un Serbest Bırakılması İçin Psikiyatri Raporu Sunuldu

Timur Cihantimur'un serbest bırakılması için mahkemeye psikiyatri raporu sunuldu. Avukatları, hakimin daha önce reddettiği tahliye talebinin yeniden değerlendirilmesini istiyor.

Timur Cihantimur’un serbest bırakılması talebiyle mahkemeye yeni bir psikiyatri raporu sunuldu. Raporda, hakimin daha önce reddettiği kefaletle şartlı tahliye talebinin yeniden değerlendirilmesi istendi.

Dava Süreci ve Son Gelişmeler

1 Mart gecesi İstanbul’da, ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin yaralanmasına yol açan Timur Cihantimur ile onu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava, Massachusetts eyaletindeki Boston Bölge Mahkemesi’nde devam ediyor. Hakim Donald L. Cabell, Cihantimur’un Türkiye’ye iade davasının düşürülmesi talebini reddetti. Bunun üzerine, avukatları müvekkillerinin Newark’taki ceza yerleşkesinden başka bir yere nakli için yaptığı başvuruyu da reddetmişti.

Psikiyatri Raporu ve Tahliye Talebi

Cihantimur’un avukatları Martin G. Weinberg ve Victoria Kelleher, müvekkillerinin ceza yerleşkesinde uğradığı saldırı sonrası psikolojik rahatsızlıklar yaşadığını belirterek, çocuk psikoloğu ve terapisti Dr. Elliot Atkins tarafından hazırlanan 38 sayfalık psikiyatri raporunu mahkemeye sundu. Avukatlar, raporun ardından hakimin daha önce reddettiği kefaletle şartlı tahliye talebinin yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Gizlilik Talebi

Avukatlar, mahkemeye sundukları dilekçede, Cihantimur’un psikiyatri raporu için gizlilik kararı alınması gerektiğini belirterek, raporda kamuya açıklanmaması gereken gizli tıbbi bilgilerin yer aldığını ifade ettiler. Ayrıca, raporun içeriğinin, Cihantimur’un güvenliğini tehlikeye atma potansiyeli taşıdığı gerekçesiyle gizlilik talep edildi. Rapordaki ayrıntılar, dava dosyasında üzerleri karartılarak yer aldı.

“Kaçma Riski Yok” Savunması

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin kaçma riski olmadığını belirterek hakimin ret kararını yeniden değerlendirmesini istedi. Avukatlar, Cihantimur’un ABD’ye gitme kararının annesine itaat etmekten kaynaklandığını ve kendine ait bağımsız maddi kaynakları olmadığını vurguladılar. Ayrıca, GPS ile izlenerek koşullu tahliye edilmesi durumunda kaçmasının mümkün olmadığını belirttiler. Avukatlar, toplum için herhangi bir tehdit oluşturmayan müvekkillerinin şartlı tahliye edilmesi gerektiğini savundu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: