Reza Zarrab’ın Eniştesinin Yalısında 150 Milyon Liralık Soygun: Güvenlik Görevlisi ve Çocukluk Arkadaşı Yakalandı

Reza Zarrab'ın eniştesinin olduğu ortaya çıkan Memduh Paşa Yalısı'nda yapılan 150 milyon liralık soygunda yeni gelişmeler... Soygunun firari olan kilit ismi yakalandı.

Sarıyer’deki Memduh Paşa Yalısı’nda 8 Haziran Cumartesi günü meydana gelen soygun, büyük yankı uyandırmıştı. Reza Zarrab’ın eniştesinin yönetim kurulu başkanlığını üstlendiği NAB Holding tarafından kullanılan yalıda çalışan bir güvenlik görevlisi, maskeli dört arkadaşıyla birlikte 150 milyon lirayı çalarak kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili İstanbul, Edirne ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonlar sonucunda toplamda 10 kişi gözaltına alındı.

Firari Şüpheliler Yakalandı

Geçtiğimiz hafta firari şüpheli Ahmet Y., Sakarya’nın Karasu ilçesinde yakalanırken, arkadaşı Serdar C. ise Kâğıthane’de gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Ahmet Y.’nin İfadesi

Güvenlik görevlisi Ahmet Y., ifadesinde suçsuz olduğunu ve olayla ilgisinin bulunmadığını iddia etti. “Benim olayla alakam yoktur, beni kurban ettiler,” diyen Ahmet Y., olay gecesi nöbetini devralırken arkadaşının klimacıların geleceğini söylediğini belirtti. Gece saat 01:55’te gelen maskeli kişilerin klimacı ve elektrikçi olduklarını düşündüğü için kapıyı açtığını söyledi. Yarım saat sonra içeri girdiğinde kasaların paramparça olduğunu gördüğünü ifade etti.

“Serdar Benim Çocukluk Arkadaşım”

Ahmet Y., olayla bağlantısı olmadığını iddia eden diğer şüpheli Serdar C. ile çocukluk arkadaşı olduklarını ve olayın Serdar’ın bilgisi dışında gerçekleştiğini belirtti. Serdar C. ise ifadesinde Ahmet’in kendisini arayarak yanına çağırdığını ve yanına gittiğinde tanımadığı iki kişiyle karşılaştığını anlattı. Ahmet’in çalıştığı yerin soyulduğundan bahsederek iki çanta gösterdiğini, birinde güvenlik kıyafeti, diğerinde ise bir miktar para olduğunu söylediğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: