Mastercard, Küresel Çalışan Sayısını Yüzde 3 Azaltıyor

Mastercard, küresel yeniden yapılanma planı kapsamında çalışan sayısını yüzde 3 oranında azaltıyor. Yaklaşık 1000 çalışanın işten çıkarılacağı belirtiliyor.

ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Mastercard, yeniden yapılanma planı kapsamında küresel personel sayısını yüzde 3 oranında azaltma kararı aldı. Şirketin bu kararı, büyümeyi hızlandırmak ve uzun vadeli fırsatlara yatırım yapabilmek amacıyla bölge ve işletmelerin yeniden düzenlenmesi çerçevesinde alındı.

Yeniden Yapılanma ve Personel Azaltımı

Mastercard sözcüsünün yaptığı açıklamada, organizasyonel değişiklik planının yakın zamanda duyurulduğu hatırlatılarak, bu değişikliklerin kaynakların büyüme alanlarına yeniden dağıtılmasını hedeflediği belirtildi. Şirketin küresel çalışanlarının yüzde 3’ünü etkileyecek bu eylemlerle birlikte, büyüme fırsatlarına daha fazla yatırım yapılmasının planlandığı kaydedildi.

Etkilenen Çalışanlara Destek

Açıklamada, etkilenen çalışanlara bildirimlerin çoğunun üçüncü çeyrekte tamamlanmasının beklendiği ve bu çalışanlara destek sağlanacağı ifade edildi. ABD basınında yer alan haberlere göre, işten çıkarmalardan yaklaşık 1000 personelin etkilenmesi bekleniyor.

web sitesi uygulama / geliştirme: