İktidarın 2025 Planı: Emekliye ve Çalışana Yüzde 20 Zam Sınırı

Hükümetin 2025 yılı için emekli ve çalışanlara yapmayı planladığı zam oranı yüzde 15 ila yüzde 20 arasında olacak.

Hükümetin 2025 yılı için emekli ve çalışanlara yapmayı planladığı zam oranı netleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, geçtiğimiz ay Londra’da yabancı bir aracı kurumun düzenlediği toplantıda yaptığı sunumda, 2025 yılı başında yapılacak zamların en fazla yüzde 20 oranında olacağını açıkladı.

Zam Oranları Hedeflenen Enflasyona Göre Belirlenecek

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları hakkında gelen soruları yanıtlayarak, 2024 yılı başında yapılan zamların oldukça yüksek olduğunu, bu nedenle çalışan kesimin yıl sonu enflasyon farkı beklentilerinin karşılanamayacağını belirtti. Karahan, 2025 yılı için belirlenen enflasyon hedefinin yüzde 14, enflasyon koridorunun üst sınırının ise yüzde 21 olarak belirlendiğini ifade etti. Bu doğrultuda, Merkez Bankası’nın hesaplamalarına göre, zam oranlarının yüzde 15 ile yüzde 20 arasında olması öngörülüyor.

Yeni Ekonomi Programının Bir Parçası

Ekonomi yönetiminin, geçmiş enflasyon yerine hedeflenen enflasyona göre zam politikasını benimsemesi, yeni ekonomi programının bir parçası olarak ortaya konulmuş durumda. Merkez Bankası‘nın kısa süre önce açıkladığı piyasa enflasyon beklentileri de 2024 yılı sonu için enflasyonun yüzde 20’nin altına inemeyeceğini gösteriyor. Bu durum, ekonomi yönetiminin zam oranları konusunda kesin bir karara vardığını ortaya koyuyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: