Ahmet Hakan: “Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Bir Törende Cumhurbaşkanı’na ‘Sayın Başkomutanım’ Demiş. Tabii ki Diyecek!”

Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Başkomutan" denmesini yadırgayanlara yanıt vererek, bu unvanın Cumhurbaşkanlığı makamına ait olduğunu vurguladı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, emekli edilen eski Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin‘in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘a “Sayın Başkomutanım” demesini yadırgayanlara yanıt verdi. Hakan, Cumhurbaşkanı‘nın aynı zamanda başkomutan olduğunu hatırlatarak, bu unvanın Erdoğan’a özel olmadığını vurguladı.

Ahmet Hakan’ın yazısı…

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, bir törende Cumhurbaşkanı’na “Sayın Başkomutanım” demiş.

Bunu yadırgayanlar var. Onlara şunları anımsatmayı bir görev bilirim:

Cumhurbaşkanı, başkomutandır. Bugün Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğu için başkomutandır. Yarın başka bir isim, Cumhurbaşkanı olduğu için başkomutan olacaktır.

Bir generalin, Cumhurbaşkanı’na “Sayın Başkomutanım” demesinde yadırganacak hiçbir şey yoktur. Bir generalin, Cumhurbaşkanı’na “Sayın Başkomutanım” dememesi hali ise hem anormaldir hem de tehlikelidir.

Jandarma Genel Komutanı’nın “Sayın Başkomutanım” dedikten bir gün sonra emekli edilmesini dillerine dolayanlara ise şunları sormak istiyorum:

Bir generalin “Sayın Başkomutanım” demesi, lütuf nedeni mi olacaktı? “Sonuçta söylemesi gereken şeyi söylemiş” deyip geçilmeyecek mi?

Bazı kafalar, sivil / asker ilişkilerinde hala 90’lar kafasında.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: