Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: “Bolu’daki Yangın Anızdan, İzmir’deki Yangınlar Piknik Ateşi ve Çocukların Sigara İçmesinden Kaynaklandı”

arım ve Orman Bakanı Yumaklı, Bolu, İzmir Karşıyaka ve Ödemiş'teki yangınların nedenlerini açıkladı. Yangınlar nedeniyle 6 kişi gözaltına alındı, 3 kişi ise aranıyor.

“Şu an için yerleşim yerleşim yerlerini tehdit edecek bir durum yok.”

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir’de devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara’dan İzmir’e geçti.

Bakan Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin Yamanlar Seyirtepe’de açıklamalarda bulundu.

Bakan Yumaklı, “Şu ana kadar 72 yangın çıktı. Bunların 45’i kontrol altında. 27’sine müdahale sürüyor. Sabah itibarıyla sadece Bolu ve Manisa’da yangın vardı. Çok yoğun bir şekilde şiddetli rüzgarın olması buraları alevlendirdi. Bolu’da anızdan kaynaklı yangın çıktı. Yangını başlatanlar gözaltında şu an. İzmir Karşıkaya’da yangın haberi aldık. 3 kişinin piknik amacı yakmış oldukları ateşten. Yamanlar mevkiinde konut alanına yakın olması nedeniyle 17 ev yandı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek unsur yok. İzmir Ödemiş iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. İnanılmaz bir rüzgar var. Yangınların tamamında can kaybı yok. En çok bizi endişeye sevk eden Aydın Bozdağan yangını. Küçüklerden bahsetmiyorum ama belli bir seviyenin üzerinde bugün 47 yangın çıktı. Bunların 30’u kontrol altına alındı. 17’sine müdahaleler devam ediyor. Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın Didim, Akyeniköy’de bir yangın var. Müdahalelerimiz sürüyor.”

Ayrıca Bakan Yumaklı, Türkiye’nin yangınlarla mücadele eden Yunanistan’a destek amacıyla yolladığı uçaklar ve helikopterin dün sabah itibarıyla geldiğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: