Türkiye’nin Bir Çok Noktasında Alevlerle Mücadele Sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 47 orman yangınından 30'unun kontrol altına alındığını, 17'sine ise müdahalelerin sürdüğünü açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ülke genelinde çıkan 47 orman yangınıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu yangınlardan 30’unun kontrol altına alındığını, 17’sine ise müdahalelerin sürdüğünü bildirdi. Türkiye’nin farklı bölgelerinde devam eden yangınlar, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılırken, ekiplerin karadan ve havadan müdahaleleri aralıksız devam ediyor.

İzmir Karşıyaka Yamanlar’da Yangın

İzmir‘in Karşıyaka ilçesi Yamanlar bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Alevler, Örnekköy Sanayi Sitesi‘ne kadar ulaştı. AFAD‘dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ve Bayraklı bölgelerinde devam eden yangına yönelik hem havadan hem de karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev ise yandı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Yangının enerjisinin azaldığı, ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

Manisa Gördes’te Yangın Yayılıyor

Manisa‘nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan orman yangınlarına müdahale devam ediyor. Boyalı ve Kayacık mahallelerinde başlayan yangınlar, rüzgar ve sarp arazinin etkisiyle yayılmaya devam ediyor. Bölgede Gördes‘e bağlı Yeniköy ve Karayakup ile Salihli‘ye bağlı Hacıhıdır, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerinde tahliyeler gerçekleştirildi. Karayakup Mahallesi ve Danda mevkisindeki evler tamamen yandı.

Muğla Milas’ta Orman Yangını

Muğla‘nın Milas ilçesi Beçin Çamovası yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Bolu Göynük’te Yangın 30 Kilometrelik Alana Yayıldı

Bolu‘nun Göynük ilçesinde dün çıkan orman yangını, şiddetli rüzgar nedeniyle 30 kilometrelik alana yayıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının geniş ve sarp bir alanda olması, yarık ve dik kayalıkların müdahaleyi güçleştirdiğini söyledi. Yangına 11 helikopter, 118 kara aracı ve 601 personelle müdahale ediliyor. Göynük-Nallıhan yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı, Ayvatlar, Umurlar, Yeniköy ve Seferler mahalleleri tedbiren tahliye edildi.

Mersin Silifke’de Orman Yangını

Mersin‘in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Ortaören Mahallesi’ndeki yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopterleri ve arazözlerle yangına müdahale ediyor.

Aydın Didim’de Makilik Alan Yangını

Aydın‘ın Didim ilçesinde Akyeniköy Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda yangın çıktı. Aydın Valisi Yakup Canbolat, yangın nedeniyle 20 evin tahliye edildiğini açıkladı. Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karabük Ovacık’ta Orman Yangını

Karabük‘ün Ovacık ilçesinde Beydini köyü mevkisinde çıkan orman yangınına 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 pikap, 4 ilk müdahale aracı ve 81 personel ile müdahale ediliyor. Yangın nedeniyle oluşan duman, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki şehir merkezinden bile görülüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: