Gizli Servis, Trump’ın Güvenliğini Artırıyor: Biden’ın Koruma Ekibi Trump’a Yönlendirildi

Gizli Servis, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından güvenlik önlemlerini artırıyor. Başkan Joe Biden'ın bazı koruma ekibi üyeleri geçici olarak Trump'ın güvenlik ekibine kaydırıldı.

New York Times‘ın haberine göre, Gizli Servis, geçen ay eski Başkan Donald Trump‘a yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminden bu yana Trump’ın güvenliğini artırmak için bir dizi önlem aldı. Bu önlemler arasında, Başkan Joe Biden‘ın koruma ekibinin bazı üyelerinin Trump’ın ekibine geçici olarak kaydırılması da bulunuyor. Bu alışılmadık durum, Trump’a yönelik artan tehditler ve Biden’ın seyahat programındaki azalma ile açıklanıyor.

Suikast Girişiminin Ardından Gizli Servis Üzerinde Baskı Artıyor

13 Temmuz’da Pennsylvania Butler‘da düzenlenen bir açık hava mitinginde, bir saldırgan Trump’a ateş açmış, saldırıda Trump’ın kulağı sıyrılmış, bir seyirci ölmüş ve iki kişi ağır yaralanmıştı. Bu olay, Gizli Servis üzerinde büyük bir baskı oluşturdu ve teşkilat, Trump’ın güvenliğini sağlamak için ek önlemler almaya zorlandı.

Güvenlik Önlemleri ve Alışılmadık Durumlar

Bir Gizli Servis yetkilisi, bir başkanın ekibinin üyelerinin bir adaya yeniden atanmasının alışılmadık bir durum olduğunu belirtti. Ancak Trump’a yönelik artan şiddet tehdidi ve Biden’ın seyahat programının azalması, bu adımın hem gerekli hem de uygulanabilir olduğunu gösterdi. Bu önlemler arasında, Trump’ın gelecekteki açık hava kampanya mitinglerinde daha fazla koruma sağlamak amacıyla balistik cam kullanılması da yer alıyor. Bu camlar, genellikle başkan ve başkan yardımcısı dışında korunan kişiler için nadiren kullanılıyor, ancak Trump’ın durumunda güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Republican presidential candidate former President Donald Trump is helped off the stage by U.S. Secret Service agents at a campaign event in Butler, Pa., on Saturday, July 13, 2024. (AP Photo/Gene J. Puskar)

Gizli Servis İçindeki Yeniden Düzenlemeler

Gizli Servis, bu süreçte bazı iç düzenlemeler de yaptı. Kurumun direktörü Kimberly A. Cheatle istifa etti ve yerine yeni bir atama yapıldı. Teşkilat, bu kritik dönemde hem mevcut hem de eski yetkililer ve aileleri için yoğun bir koruma görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Eski Gizli Servis ajanı Donald Mihalek, Gizli Servis’in metodolojisinin esnek olduğunu ve bilinen ve bilinmeyen tehditlere karşı asimetrik bir yaklaşım benimsediğini belirtti. Bu yaklaşım, Gizli Servis’in başarısızlığa yer olmayan misyonlarını yerine getirmesini sağlıyor.

Trump’ın Gelecek Planları

Trump, New Jersey’deki golf kulübünde bir açık hava basın toplantısı düzenledi, ancak suikast girişiminin gerçekleştiği Butler’daki mitingden bu yana başka bir açık hava mitingi düzenlemedi. Gelecekteki bir etkinlik için Butler bölgesine geri dönmeyi planladığını belirten Trump, Ekim ayında yeniden bu bölgeye gideceğini açıkladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: