Olaylı derbi: Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş İçin Hapis İstemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki gerilim sonrası açılan davada, stadyum müdürü Ali Çelikkıran'a yönelik "kasten yaralama" suçlamasıyla ilgili 5 kişi hakkında iddianame hazırladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki gerilim sonrası açılan davada, stadyum müdürü Ali Çelikkıran‘a yönelik “kasten yaralama” suçlamasıyla ilgili 5 kişi hakkında iddianame hazırladı. Olayda Ali Koç hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Mayıs’ta RAMS Park Stadyumu‘nda oynanan maçın ardından yaşanan olaylarla ilgili hazırladığı iddianamede, Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcularının da aralarında bulunduğu 5 kişiyi “kasten yaralama” ve “spor alanlarında taşkınlık yapma” suçlarından sorumlu tuttu. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi‘ne gönderilen iddianamede, bu kişiler için 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi.

Olayların Ardından Başlayan Soruşturma

Galatasaray Spor Kulübü ve yönetimi, 19 Mayıs’taki maçın ardından Fenerbahçe teknik heyeti ve oyuncularının galibiyet sevincini yaşamak için sahaya girmesiyle çıkan olaylar nedeniyle savcılığa başvuruda bulundu. Bu başvurunun ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal‘ın oğlu Emre Kartal, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık ve eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü hakkında soruşturma başlattı.

Stadyum Müdürü Ali Çelikkıran’ın Şikayeti

İddianamede, stadyum müdürü Ali Çelikkıran‘ın da olayların ardından aldığı darbeler nedeniyle şikayetçi olduğu belirtildi. Çelikkıran’ın sunduğu sağlık raporlarında “servikal vertebra” (boyun kırığı) tespit edildiği, bu durumun yaşam fonksiyonlarına orta derecede etkisi olduğu bildirildi.

Olaylar sırasında Hulusi Belgü‘nün Çelikkıran’ın arkasından gelerek saçını çektiği ve sırtına vurduğu belirtilirken, diğer şüphelilerin de fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek Çelikkıran’ı darp ettikleri iddia edildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Hakkında Takipsizlik Kararı

Soruşturmayı yürüten savcılık, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve diğer müştekilerin şikayetleri üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve diğer bazı isimler hakkında soruşturma başlattı. Ancak, “spor alanlarında taşkınlık yapılması”, “hakaret”, “işyeri dokunulmazlığını ihlal” gibi suçlamalarla ilgili Ali Koç ve 17 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Ayrıca, eski Fenerbahçe yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki‘nin, Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan‘a yönelik hakaret içerikli ifadeleriyle ilgili dosya ise uzlaştırma bürosuna gönderildi.

Mahkemede Gergin Anlar Bekleniyor

Bu iddianameyle birlikte, iki kulüp arasındaki gerginlik yargı sürecine taşınmış oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları arasındaki bu çekişmenin, mahkeme sürecinde de devam etmesi bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: