Etna Yanardağı’nda Yeni Patlama: “Uçuşlar İptal Edildi”

Sicilya Adası'nda son günlerde artan volkanik hareketliliğiyle bir kez daha kül püskürttü. Bu durum, hava ulaşımını sekteye uğrattı ve uçuşlar iptal edildi.

İtalya‘nın Sicilya Adası‘nda yer alan ve Avrupa’nın en yüksek aktif yanardağı olarak bilinen Etna Yanardağı, son günlerde artan volkanik hareketliliğine bir yenisini ekledi. Yaklaşık 3 bin 300 metre yüksekliğindeki yanardağın püskürttüğü küller, gökyüzünde 9 buçuk kilometre yüksekliğe ulaştı.

Hava Ulaşımı Sekteye Uğradı

Yanardağın yoğun bir şekilde kül püskürtmesi, bölgedeki hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Etna‘ya yakın konumda bulunan uçuşlar iptal edildi. Yapılan açıklamada, yanardağa yakın havaalanına önemli miktarda kül düşmesi nedeniyle pistin kullanılamaz hale geldiği duyuruldu. Bu sebeple hem inişler hem de kalkışlar askıya alındı.

Son Haftalarda 6. Patlama

Etna Yanardağı, son olarak 4 Ağustos‘ta kül ve lav püskürtmüştü. Son patlama ise temmuz ayından bu yana 6. volkanik patlama olarak kaydedildi. Etna’nın sık sık yaşanan bu patlamaları, bölgedeki yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor.


Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: