UEFA Ülke Puanı Sıralamasında Son Durum: Çekya Farkı Açıyor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya veda etti. Bu sonuçla Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 10. sıraya geriledi. Fenerbahçe’nin bu eşitliği sağlaması, ülke puanına sadece 0.1 katkıda bulundu. Geçen hafta 9. sırayı Çekya’ya kaptıran Türkiye, Çekya’nın iki galibiyetle geceyi tamamlamasıyla aradaki farkın 0.65’e çıktığını gördü.

Fenerbahçe’nin Performansı ve Ülke Puanına Etkisi

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçında Lille ile 1-1 berabere kalması, ülke puanına 0.1 katkı sağladı. Eğer maç 1-0 sona erip Fenerbahçe penaltılarda elenseydi, ülke puanına katkı 0.2 olacaktı. Bu sonuç, Türkiye’nin UEFA ülke puanı sıralamasında olumsuz bir etki yarattı ve Türkiye’nin 9. sıradaki yerini kaybetmesine neden oldu.

Çekya’nın Yükselişi ve Türkiye ile Aradaki Fark

Geçen hafta Türkiye’yi geride bırakıp 9. sıraya yükselen Çekya, bu hafta iki galibiyet elde etti. Çekya’dan Sparta Prag, FCSB’yi deplasmanda 3-2 mağlup ederek play-off turuna yükseldi. Ayrıca, Slavia Prag de Union SG’yi deplasmanda 1-0 yenerek Lille’in rakibi oldu. Bu sonuçlarla Çekya, ülke puanı sıralamasında Türkiye ile olan farkı 0.65’e çıkardı. Türkiye, Perşembe günkü maçların sonucundan bağımsız olarak haftayı 10. sırada tamamlayacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: